· · Коментари: 0
зачињена храна

Пет начина да спасите превише зачињено јело: Брзо решење за укусан ручак

За јело које смо превише зачинили ипак постоји решење.

1632210643_Depositphotos_74079755_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Сигурно вам се десило да сте спремили идеалан ручак, али када сте га пробали схватили сте да је превише зачињен. Постоје начини да решите овај проблем и уживате у укусу спремљеног јела.

Како да смањимо зачињеност хране

Млечни производи

Један од најбољих начина за сузбијање превише зачињене хране је додавање млечних производа: пуномасно млеко, павлака, јогурт, сир или павлака.

Прочитајте још: Како се правилно замрзавају боровнице?

Шећер

Шећери помажу у неутралисању топлоте као што је чили паприка. Зато покушајте да додате мало шећера или меда како бисте уравнотежили љуте укусе.

Повећајте остале састојке

 Смањите љутину додавањем више главних компоненти. То може да значи више чорбе, меса или поврћа, у зависности од тога шта правите.

Прочитајте још: Предлог за романтичну вечеру: Чоколадни мус је "лек за душу" (РЕЦЕПТ)

Скроб

Како бисте ублажили пикантност оброка окрнеите се неутралним укусима. Тестенини, пиринчу или хлебу.

Додајте мало киселине

Киселе течности попут сирћета, лимуна или исецканог парадајза могу да пресеку зачињену храну.
 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.