Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НАПИТАК

Посно, без алергена и изузетно ЗДРАВО: Јесте ли чули за млеко од КРОМПИРА? (РЕЦЕПТ)

Уколико волите биљна млека, препоручујемо вам да пробате млеко од кромпира.

1638633371_shutterstock_2073388697.jpg
Фото: Sutterstock
Oglas

Након лешниковог, кокосовог, овсеног, бадемовог и других биљних варијанти млека, сада се на светском тржишту појавило и млеко од кромпира, за које светски медији пишу да је прави хит.

Прва га је представила шведска компанија "Вег оф Лунд", која је своје кромпирово млеко назвала "Дуг".

Прочитајте још: Опушта мишиће и умирује тело: Јесте ли чули за ЧАЈ од БАНАНЕ?

Рецептуру по којој га праве добили су од професорке Еве Торнберг с Универзитета Лунг, која је 2017. направила кремасту "емулзију од кромпира", а потом га ова фирма представила купцима у Шведској, Кини и Великој Британиј,и у три варијанте: оригинал, "бариста" и незаслађено.

Наводно, млеко од кромпира садржи мноштво антиоксиданата, есенцијалне хранљиве материје попут витамина Ц и Б12, калијума, магнезијума и влакана, а укус му је неутралан, па углавном може да се обогати састојцима који ће му пружити арому, као и да се користи за кување.

Убрзо након што је ова варијанта биљног млека привукла пажњу јавности, појавило се много рецепата за припрему млека од кромпира код куће, а ово је најједноставнији:

Састојци:

3 шоље топле воде
1 велики кромпир
мало соли
1 кашичица екстракта ваниле
шака сецканих бацема
2 кашике меда

Припрема:

Ољуштите кромпир, па га скувајте у трима шољама топле воде, уз прстохват соли. Потом исеците кромпир и ставите га у блендер, сипајте воду у којој се кувао, додајте екстракт ваниле, мед, бадеме и блендујте најмање пет минута. На крају га процедите кроз газу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas