Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Поврће на роштиљу: Трикови спремања за најлепши укус

Поврће спремљено на роштиљу добија потпуно нов укус

1653757478_meat-skewer-g481492581_1280.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Навика је да на роштиљу спремамо месо, али можемо да припремимо и поврће.

- Људи када помисле на роштиљ виде месо, али мислим да се поврће заправо највише трансформише на роштиљу. Поврће има висок садржај воде, тако да коришћењем методе суве топлоте као што је печење на роштиљу, појачавате и концентришете укусе поврћа тако што ц́ете да извучете воду и карамелизовати спољашњост - каже Џулија Тејлор-Браун, шеф кухиње, преноси Реал Симпле.

Можете да ставите све поврће, али кулинари највише препоручују патлиџан, шпаргле, печурке, шаргарепе, броколи и танко исечени кромпир.  Дрвени угаљ помаже поврћу да се дими и да још више добије на лепом укусу.

Прочитајте још: Два разлога због којих ЧОКОЛАДУ не треба да чувамо у фрижидеру: Време је да мењамо навике

Како се спрема поврће на роштиљу?

Прво оперите и осушите поврће. Влага ствара пару, што значи да ће било која вода на површини поврћа да га учини више кашастим него хрскавим. Затим одлучите да ли поврће печете на роштиљу цело, преполовљено или исечено. Веће поврће, попут карфиола, треба да исечете како би се брже спремило.

- Успех са поврћем на жару почиње од тога како га исечете за роштиљ.  Зачините сољу, бибером и било којим зачинима по жељи. Оставите поврће да одстоји најмање 10 минута па до сат времена, а онда поново осушите, ако је потребно. Сада је време да своје поврће ставите у уље или маринаду, ако желите, али знајте да ће већина укуса нестати током спремања. Прелив је најбоље ставити након печења, када је реч о припремама на роштиљу. Загрејте роштиљ на средњу или средње јаку ватру и премажите решетке уљем. Ставите поврће на решетке и оставите да се пече. Проверавајте да ли је готово сваких неколико минута, окрећући када решетке роштиља достигну тамни траг - саветује Тејлор Браун.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas