· · Коментари: 0
поврће

Сада је идеално време за њих: Како да припремите ШПАРГЛЕ?

Шпаргла је поврће пролећа, па уколико бисте да је спремате, сада можете да пронађете свежу

1652794922_asparagus-6323377_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Не постоји прави или погрешан начин да припреме шпаргле. Пре него што кренете да је кувате или печете одсеците дрвенасте крајеве, који могу да имају непријатну, влакнасту текстуру. Свеже куване шпаргле одлично иду уз мало маслиновог уља, лимуна или путера. Тања шпаргла ће се спремити много брже од дебљих, па имајте на уму ово приликом припреме.

Прочитајте још: Како да вам ЛИГЊЕ не буду ЖИЛАВЕ? Тајна је у припреми, кувању и још у једном трику!

Како се пеку шпаргле?

Печење је један од најбољих начина да се спреме шпаргле. Да бисте испекли шпаргле претходно загрејте рерну.  Ставите шпаргле са мало маслиновог уља на папир за печење и зачините сољу. Пеците док не омекшају, око три минута за тања и до пет минута ако су шпаргле дебље.

Како кувати шпаргле?

Како бисте скували шпаргле, ставите лонац слане воде да проври и припремите велику чинију хладне воде. Додајте шпаргле у кључалу воду и кувајте док не постану хрскаве и светлозелене, два до три минута. Извуците их и одмах   пребаците у чинију са хладном водом. После минут или два, процедите и осушите.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 


 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.