· · Komentara: 0
povrće

Sada je idealno vreme za njih: Kako da pripremite ŠPARGLE?

Špargla je povrće proleća, pa ukoliko biste da je spremate, sada možete da pronađete svežu

1652794922_asparagus-6323377_1280.jpg
Foto: Pixabay

Ne postoji pravi ili pogrešan način da pripreme špargle. Pre nego što krenete da je kuvate ili pečete odsecite drvenaste krajeve, koji mogu da imaju neprijatnu, vlaknastu teksturu. Sveže kuvane špargle odlično idu uz malo maslinovog ulja, limuna ili putera. Tanja špargla će se spremiti mnogo brže od debljih, pa imajte na umu ovo prilikom pripreme.

Pročitajte još: Kako da vam LIGNJE ne budu ŽILAVE? Tajna je u pripremi, kuvanju i još u jednom triku!

Kako se peku špargle?

Pečenje je jedan od najboljih načina da se spreme špargle. Da biste ispekli špargle prethodno zagrejte rernu.  Stavite špargle sa malo maslinovog ulja na papir za pečenje i začinite solju. Pecite dok ne omekšaju, oko tri minuta za tanja i do pet minuta ako su špargle deblje.

Kako kuvati špargle?

Kako biste skuvali špargle, stavite lonac slane vode da provri i pripremite veliku činiju hladne vode. Dodajte špargle u ključalu vodu i kuvajte dok ne postanu hrskave i svetlozelene, dva do tri minuta. Izvucite ih i odmah   prebacite u činiju sa hladnom vodom. Posle minut ili dva, procedite i osušite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 


 

 

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.