Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
тестенина

Тајне кувара приликом спремања ШПАГЕТА: Како да се не лепе и буду скуване "ал денте"?

Како ви спремате шпагете?

1639059714_shutterstock_653192197.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Шагете су многима омиљени оброк, а кад савладате све мале тајне књиховог припремање биће вам још укусније. Због свог облика, шпагете се добро слажу са лаганим и танким сосевима који ц́е се залепити за тестенину.

За почетак пустите воду да прокључа, а онда испратите следеће кораке:

Како да се резанци не лепе? Постоји правило да се додаје кашика маслиновог или сунокретовог уља како се шпагете не би залепиле. Међутим, препоручује се да не додајете уље јер то спречава да се сос за шпагете залепи за тестенину. Да бисте спречили да се шпагете залепе, уверите се да користите довољно воде, кувајте их док кључа и повремено промешајте шпагете током кувања.

Прочитајте још: Како се чисти ЛИМУНОМ? За ове мрље је најефикаснији

Када вода прокључа, додајте мало по мало шпагете да вода не престане да кључа. Мало смањите ватру, а онда кувајте непоклопљене. Кувајте их док не добију чврсту, благо жвакасту текстуру познату као ал денте (на италијанском „до зуба“).

Када су скуване оцедите их и добро протресите да бисте уклонили вишак воде која би могла да учини сос течним.

Немојте испирати шпагете јер уклањају лагани премаз скроба који помаже да се сосеви и зачини причврсте.
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas