Oglas
· · Komentari: 0
testenina

Tajne kuvara prilikom spremanja ŠPAGETA: Kako da se ne lepe i budu skuvane "al dente"?

Kako vi spremate špagete?

1639059714_shutterstock_653192197.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Šagete su mnogima omiljeni obrok, a kad savladate sve male tajne knjihovog pripremanje biće vam još ukusnije. Zbog svog oblika, špagete se dobro slažu sa laganim i tankim sosevima koji će se zalepiti za testeninu.

Za početak pustite vodu da proključa, a onda ispratite sledeće korake:

Kako da se rezanci ne lepe? Postoji pravilo da se dodaje kašika maslinovog ili sunokretovog ulja kako se špagete ne bi zalepile. Međutim, preporučuje se da ne dodajete ulje jer to sprečava da se sos za špagete zalepi za testeninu. Da biste sprečili da se špagete zalepe, uverite se da koristite dovoljno vode, kuvajte ih dok ključa i povremeno promešajte špagete tokom kuvanja.

Pročitajte još: Kako se čisti LIMUNOM? Za ove mrlje je najefikasniji

Kada voda proključa, dodajte malo po malo špagete da voda ne prestane da ključa. Malo smanjite vatru, a onda kuvajte nepoklopljene. Kuvajte ih dok ne dobiju čvrstu, blago žvakastu teksturu poznatu kao al dente (na italijanskom „do zuba“).

Kada su skuvane ocedite ih i dobro protresite da biste uklonili višak vode koja bi mogla da učini sos tečnim.

Nemojte ispirati špagete jer uklanjaju lagani premaz skroba koji pomaže da se sosevi i začini pričvrste.
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas