Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Три грешке правимо када спремамо зимницу: Избегните их на време

Припрема зимнице је посао који захтева доста времена, па често окупи све чланове породице како би свако урадио понешто.

1633981749_e88be98afd08fbb9287971ba95e3990d15cd4fdb.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Постоје грешке које већина прави приликом прављења зимице, а можете лако да их спречите.

Не стерилишете тегле правилно

Овај корак никако не смете да прескочите, јер ако флаше или тегле не буду 100 одсто чисте, ваш труд може бити узалудан. 

Прво тегле добро оперите детерџентом за судове, а кад се кратко оцеде, пребришите их памучном крпом. Потом, загрејете рерну на максимално 100 степени, поређате тегле у плех тако да им отвор буде окренут надоле, и грејте их максимално 20 минута.

Прочитајте још: Зашто је кување одлична активност за здравље нашег мозга

Употребљавате презрело или оштећено поврће или воће

Важно је да плодове које бирате за зимницу буду чврсти и без оштећења, како би зимица потрајала. Важно је да намирнице перете и сецкате непосредно пре него што почнете да правите зимницу. 

Не затварате тегле правилно

Део испита на ком већина домаћица падне - добро затварање тегли и стерилизација поклопца. Важно је да овај корак не заборавите. Металне поклопце за теглу стерилисаћете најбоље ако их оставите да се кувају у кључалој води.

Добар начин за затварање боца с куваним парадајзом или воћним соком је помоћу новинског папира и беланцета. Комаде новинског папира умочите у умућено беланце, спојите по два и њима обложите врх флаша. Беланце ће се осушити и биће херметички затворене.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas