Састојак који се додаје у јаја кад се похују тиквице чини их укуснијим и сочнијим.

Када споменемо поховане тиквице одмах се сетимо наших бака које су их спремале за доручак, али уколико унапредите њихов рецепт и додате рендани сир у јаја, укус ће бити невероватан.
Уколико сте љубитељи похованих тиквица, овај рецепт морате пробати и сигурни смо да ћете их убудуће само овако правити.
Састојци:
2 тиквице
100 г тврдог сира
1 кашичица першуна
1 кашичица слатке паприке
3 јајета
100 г презли
50 г брашна
Припрема:
Исеците тиквице по дужини, па ставите у неку посуду, па посолите и побиберите. Оставите их тако 20 минута да пусте воду. Умутите јаја, па додајте першун, слатку паприку и рендани сир.
У другој посуди помешајте брашно и презле. Тиквице процедите, па уваљајте у брашно са презлама, а онда у јаја са сиром.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ