Овај састојак је кључан за припрему палачинки

Палачинке су омиљена, брза посластица свакоме. Сем што могу бити слатке, могу бити и у сланој варијанти па их је лепо спремити и за доручак и за вечеру.
Ево једног рецепта који гарантује најмекше и никад укусније палачинке.
Палачинке - састојци:
3 шоље брашна
2,5 шоље киселе воде
1 кашика шећера
мало соли
1/2 кашичице прашка за пециво
1 кесица ванилин шећера
уље
Палачинке - припрема:
Помешати брашно са киселом водом, шећером, ванилин шећером, прашком за пециво и на врх ножа соли, па мутити миксером док се не добије ређа каша.
Додати једну кашику уља и још мало промешати.
За печење палачинки најпогоднији је тигањ са тефлонским дном. У тигањ сипати неколико капи уља, па када се добро загреје, сипати око пола кутлаче течне смесе, таман толико да покрије дно тигања.
Када се једна страна палачинке испече, преврнути је на другу страну. Пре печења сваке палачинке додати у тигањ неколико капи уља.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ