Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Занимљивости о ЧОКОЛАДИ: Избегавајте једно место за чување, а ово је идеално време између конзумирања коцкица

Ако сте чоколаду чували у фрижидеру време је да ову навику промените из добрих разлога

1667990763_shutterstock_1007107981.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Чоколада је многима омиљена посластица, а бар једна њена коцкица је довољна да се заслади дан. Али, да ли сте знали да постоји погрешан начин чувања чоколаде? Сигурно сте је бар једном одложили у фрижидер, међутим, према стручњацима за исхрану ово је погрешно.

Научница за исхрану Натали Алибранди открила је највец́е грешке које људи праве када уживају у слаткој посластици, преноси Миррор.

Прочитахте још: По рецепту наших бака: Како најбрже скувати пшеницу? Трик који ће вам уштедети време

Чоколаду не треба чувати у фрижидеру, јер је влажност превисока. Уместо тога, утврђено је да је најбоља тачка у погледу оптималне температуре 18°Ц. Знакови који указују на то да је ваша чоколада погрешно ускладиштена укључују да јој недостаје оштар звук када преломите квадрат. Такође, један од знакова је и да почиње да се мрви или се пребрзо топи у устима.

Натали тврди да је 11 ујутру најбоље време за ковкице чоколаде, јер какао садржи кофеин и шец́ер, што их чини добрим пре ручка.

Прочитајте још: Да ли сте некада на овај начин користили РЕНДЕ? Сматра се да је овако једноставније (ВИДЕО)

Чоколади би требало да дозволите да се топи у устима, тако да се укуси могу развити, дајуц́и пријатније искуство. Једно интересантно "правило" каже да треба да направите временски размак између конзумирања коцкица чоколаде. Већина одмах пређе на други комад, али, према стручњацима, било би добро да сачекате до 15 минута пре него што пређете на други комад како бисте уживали у њеном укусу.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas