· · Коментари: 0
ИНСЕКТИ

Желите да спречите да СРЕБРНА РИБИЦА нападне вашу кућу? Заштитите се уз помоћ ОВИХ САВЕТА

Сребрне рибице су незвани гости у многим домаћинствима. Ова клизава створења крећу се брзином муње и веома их је тешко отерати када се једном уселе.

1636538625_shutterstock_1184324746.jpg
Фото: Shutterstock

Спречити да се сребрна рибица усели у ваш дом је лакше него да их се решите када уђу. Најбоље је осигурати да не стварате пријатно окружење за ове прљаве инсекте. Они воле да живе испод наших ламината и паркета и излазе само ноћу.

Прочитајте још: ПРИРОДНО И ЈЕФТИНО: Осам ствари које можете очистити уз помоћ соли

Алергије

Сребрна рибица може изазвати алергијску реакцију са симптомима сличним астми. Помислите на зачепљеност, сузење очију и цурење из носа. Они су такође носиоци бактерија. Све врсте бактерија су везане за ноге сребрне рибице, а то очигледно не желите у својој кући.

Испробајте трик са кромпиром: преполовите кромпир и ставите га у отворену пластичну кесу. Скроб ће привући напасти

Сребрна рибица

Сребрна рибица воли влажно окружење и продире у вашу кућу кроз пукотине и рупе. Често се крију у зидовима ваше куће, између њих и изолације. Тамо је лепо, топло и влажно. Пошто сребрна рибица најбоље успева у влажној клими, учините све што можете да избегнете влагу у кући.

Фото: Пиксабеј

Често можете наћи сребрну рибицу на поду вашег купатила јер је тамо лепо и влажно. Можете их наћи и у кади. Животиње не могу добро да ходају по клизавим површинама, па када покушају да се попну у каду или изађу из ње, често склизну назад.

Превенција

  • Уверите се да избегавате влагу што је више могуће тако што ћете проветравати влажне просторије и оставити да се одећа добро осуши пре него што је одложите.
  • Ако имате веома влажну кућу, користите регулатор влаге.
  • Уверите се да одржавате температуру око 22 степена. Сребрна рибица воли топла места.
  • Одбаците стари папир и не остављајте га предуго изложеним. Ако не желите да га баците, чувајте га у затвореним контејнерима.
  • Чувајте кромпир и воће на сувим местима. Ове две ствари су изузетно привлачне за ове "рибе".

Да ли је штета већ настала?

Испробајте следећи трик са кромпиром: преполовите кромпир и ставите га у отворену пластичну кесу. Сребрне рибице воле скроб, па ће се у гомилама сјатити овде. Ако сте ухватили неколико буба, затворите пластичну кесу и баците је.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.