Oglas
· · Komentari: 0
AGENCIJE

ROK ISTEKAO! Turisti se pitaju šta će biti sa njihovim NOVCEM za izdate VAUČERE? Ovo je ODGOVOR!

Turističke agencije od 1. oktobra više ne rade. Poslednji avion sa turistima poleće 10. oktobra koji je zakazan ranije

1602071626_airport.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

JUTA je osiguravačima i Ministarstvu turizma dala rok do danas da se reši problem agencija čije su polise osiguranja istekle 1. oktobra. I samo Ministarstvo turizma je obećalo da će problem agencija biti rešen u narednih deset dana - i taj rok je protekao.

- Produžili smo rok do petka - kratko kaže Aleksandar Seničić, direktor JUTA.

Pročitajte još: HILJADU AGENCIJA POD KATANCEM? Oduzimaju na PRAVO NA RAD, imamo 2 REŠENJA, a NIKO NEĆE ni da nas ČUJE!

Naime, osiguravači su odlučili da turističkim agencijama više neće izdavati polise osiguranja poslovanja, jer se plaše velikog rizika koji ove godine nosi turizam. Novoosnovanim agencijama daju polise osiguranja, jer smatraju da nisu opterećene vaučerima koje su agencije davale turistima koji nisu hteli ili mogli proteklog leta da odu na odmor koji su već uplatili.

Ne spominje se epidemija!
U Pravilniku koji je na snazi se ne spominje vanredno stanje, niti epidemija, što znači da su osiguravači obavezni da isplate polisu koju su sve agencije imale do 1. oktobra!

Međutim, osiguravači su obavezni da isplate novac za sve aražmane koje su agencije prodale i nisu realizovale. Ovo naročito važi za agencije koje prestanu sa radom.

Sve agencije su imale polise kada su turisti kupovali aranžmane i one su važeće!

Pravilnik o vrsti, visini i uslovima garancije putovanja, visini depozita u zavisnosti od kategorije licence, načinu aktiviranja, nameni sredstava, kao i o drugim uslovima koje mora da ispuni organizator putovanja, primenjuje se od 1. januara 2020. godine.

Poslednji čarter
Poslednji čarter let za Antaliju zakazan je za 10. oktobar i njime se završava sezona u ovoj zemlji, jer agencije više nemaju prava da organizuju putovanja.
Osiguravači ne mogu da se "isključe od odgovornosti"

U Članu 8 decidirano piše: "Ugovorom ne može se ugovoriti isključenje od odgovornosti davaoca garancije". To znači da turisti ne treba da brinu da li će vaučer istkoristiti narednog leta ili podići novac 2022. godine, jer su osiguravači obavezni da to urade ukoliko agencija, kod koje su uplatili, propadne.

Pročitajte još: Potpuni HIT U SVETU: Ture u kojima otkrivaju KO IM JE DEDA plaćaju 8.000 evra, a dolazili su i u SRBIJU

Drugo udruženje turisitčkih agencija ANTAS je već predložilo da se rešenje pronađe u individualnim polisama koje bi kupovali sami turisti.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas