Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОПЕРАТИВНИ СИСТЕМ

Како БЕСПЛАТНО надоградити нови Windows 10?

Бесплатна надоградња и даље је доступна за кориснике оперативних система Windows 7 и Windows 8.1

windows-10.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Бесплатна надоградња на Windows 10 већ је истекла, компанија Microsoft је надоградњу и даље оставила ову опцију отвореном за кориснике Windows 7 и Windows 8.1 оперативног система за прелазак на новију верзију.

Будћи да је Windows 7 већ 14. јануара 2020. године ушао у фазу завршетка свог живота, сада је најважније да се корисници Windows 7 што пре надограде. У наредном тексту доносимо објашњење како бесплатно надоградити Windows 10, чак и ако је понуда званично истекла.

Прочитајте још: Више неће бити исто: Ево како ће изгледати нова верзија Месинџер апликације

Процес бесплатне надоградње на Windows 10 у ствари је једноставан, што оправдава сумњу да је Microsoft компанија тихо одобрава.

Зашто Microsoft жмури?
Компанији Microsoft мањи је финансијски удар уколико би омогућила и олакшала бесплатну надоградњу на Wиндоwс 10, уместо да људи остану на верзији 7. Наиме, Wиндоwс  7 потенцијално може постати безбедносни ризик јер се нец́е исправке за оперативни систем или још горе , људи би се више пребацивали на бесплатну алтернативу као што је Линуx.

Захтеви хардвера за надоградњу на Windows ​10?

За инсталацију најновије верзије оперативног система морате имати најмање следеће компоненте:

  1. CPU: 1GHz или бржи подржани процесор 
  2. RAM: 1GB за Windows 10 32-bit или 2GB за Windows 10 64-bit
  3. Складиштење: 32GB простора или више
  4. GPU: DirectX 9 компатибилан или новији са VDDM 1.0 drriver
  5. Екран: резолуција 800x600 или већа
  6. Интернет веза: Неке верзије система Windows 10 захтевају интернетску везу током подешавања

Прочитајте још: Пет нових игрица стиже у марту

​Ако Windows 7 рачунар не испуњава ове спецификације, нећете моћи да покренете Windows 10. Чак и ако уређај само испуњава захтеве, Windows 10 неће тако добро моћи да ради. У том случају препоручује се најмање 2GHy dual-core  процесор, 4GB RAM и харддиск од 160GB да би Windows 10 добро радио.

Прочитајте још: ОПРЕЗ! Можда сте жртва "БЕНЧИНГА" или "МОСТИНГА", а да тога нисте ни свесни - ево шта то ЗНАЧИ!

Преузмите алате за инсталацију Windows 10

Преузмите и инсталирајте алатку за креирање Windows Медиjа и одаберите опцију „Преузми алат одмах“ (Download tool now) у одељку „Креирајте Windows 10 инсталациони медиј“ (Create Windows 10 installation media).

Покрените алатку за креирање Windows 10 медија и када дођете до опције „Шта желите да урадите?“ (What do you want to do?) , изаберите опцију „Надоградите овај рачунар одмах“ (Upgrade this PC now) и следите преостале кораке у алату. Ово такође пружа могуц́ност чувања датотека и апликација током поступка инсталације. 

Прочитајте још: Како ослободити меморију мобилних телефона?

Унесите лиценцни кључ за Windows 7 или Windows 8 и ускоро бисте требали да имате покренут Windows 10 - потпуно бесплатно.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas