Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САДЊА

Девет МОЋНИХ биљака које можете да ПОСАДИТЕ у августу, како би вас на зиму дочекали ВИТАМИНИ!

Ко се не би обрадовао свеђем поврћу, пуном витамина у време зимских месеци?

1628256978_pumpkin-2190584_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј
Oglas

Постоји много поврћа које можете посадити у августу! Иако је напољу вруће, ово поврће може издржати топлоту и даће вам укусну жетву ове јесени и зиме. 

Садња у августу

Блитва

Блитва је одлична за нове баштоване. Снажно расте, пружа континуирану жетву, па чак може преживети и зиму у блажим климама. Идеално, зар не? 

Прокулице

Ако раније нисте узгајали прокулицу, чека вас посластица. Ове „бебе купусњаче“ расту на једној стабљици попут мале палме.

Прочитајте још: Ево како да направите МЕСЕЧЕВ ВРТ: Најсањивији баштенски тренд у 2021. години! (ФОТО)

Шаргарепа

Боже мој, ко је знао да постоји толико различитих врста шаргарепе? Различите боје, различити облици и сасвим другачији укус. Вероватно ћете желети да испробате неколико различитих врста.

Броколи

Броколи називамо „срећним малим дрвећем“ као почаст Бобу Росу. Нема веће среће него кад вам успе броколи - поврће које се ретко виђа у кућним вртовима.

Цвекла

Свежа цвекла је одличног укуса. А да ли сте знали да је цвекла пуна влакана, калијума, фолне киселине и витамина Ц?

Карфиол

Испробајте неки од лудих рецепата за кору за пицу од карфиола, нећете се покајати.

Кељ

Многи људи исмевају кељ јер га има у свему. Чипс од кеља, смути од кеља, салата од кеља ... листа се наставља. Ипак, постоји разлог за ово. Једна шоља кеља садржи више од препоручене дневне вредности витамина К, А и Ц. Такође садржи много минерала у траговима, попут бакра, мангана, фосфора и селена.

Прочитајте још: Украсне САКСИЈЕ које можете да направите сами: Три сјајна решења која ће вас одушевити! (ФОТО)

Празилук

Биљке празилука подсећају на дугачак, дебели млади лук. Бели доњи део има благи укус лука, а зелени врхови су јачег укуса.

Купус

Незаобилазна салата на свим српским трпезама. Садржи витамин Е, Ц, магнезијум и калцијум.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas