Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
јутро

ЈУТАРЊЕ РУТИНЕ за почетак продуктивног и срећнијег дана

У протеклих годину дана, јутарње навике су се промениле за многе од нас и немају сви исту енергију за започињање дана као пре тога.

1614024867_Depositphotos_196593240_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Наравно да се сви разликујемо по томе шта нам прија а шта не, али је важно да макар знамо шта треба да избегавамо. А шта треба примењивати свакодневно или макар често, научићемо успут, али само ако се потрудимо. У наставку вам доносимо неколико предлога који би могли да буду корисни.

Прочитајте још: "Ево доказа да свет није прилагођен женама": Студенткиња објавила ПОРАЖАВАЈУЋУ листу (ФОТО)

Тишина

Иако смо се тек пробудили и једва чекамо да попијемо шољицу кафе и прелистамо новости, можда би ипак дан требало да започнемо нечим што је мањи шок за организам. Истина је да смо претходно спавали, али то не значи да је мозак заиста спреман да се активира и да ћемо се лако фокусирати. Ако издвојимо макар десетак минута за лагану медитацију, помоћи ћемо му да се заиста пробуди и буде спреман за дневне изазове. Тако ћете рашчистити ум и лакше се суочити са свиме што вас чека.

Читање
Уколико волите да читате, овај корак вам сигурно неће тешко пасти и биће занимљив. Можете дан започети кратком причом, омиљеним онлајн стрипом, саветима за лични напредак или идејама за ваш хоби. На овај начин ћете себе одмах по буђењу „частити“ нечим лепим што вам прија и бити испуњенији позитивном енергијом. За неке људе, уместо овог принципа, решавање неке врсте енигматике може бити боље и конкретније решење.

Афирмација и визуализација

Ово су кораци који можда неће свакоме деловати упечатљиво, али велики број људи тврди како су им и те како помогли. Афирмација је изговарање неког циља коме сте посвећени наглас, али тако да заиста верујете у то. То може да буде било шта, од редовног одласка у шетњу, па све до промене каријере. Важно је да изричете само позитивне изјаве, са акцентом на хоћу и могу.

Прочитајте још: ХУМАНОСТ ПРЕ СВЕГА: Млада мисица оставила круну и посветила се спасавању живота током пандемије вируса (ФОТО)

Визуализација је нешто што се директно надовезује на афирмацију, али има јачи ефекат на људе. Састоји се од замишљања постизања извесног циља, али не само кроз нереално маштање. Замислите себе у тренутку када видите уписану десетку на испиту, задовољавајућу бројку на ваги или како седате у нови ауто. Све то треба да вас мотивише да лакше испланирате и реализујете кораке који су вам потребни да тај циљ и остварите.

Писање

То може бити вођење неке врсте дневника у коме бележите шта сте све постигли и који догађаји су вам улепшали дан, али може бити и листа обавеза и планова. Важно је сваку завршену прецртати и оставити простора за неке активности којима ћете испунити слободно време. Ако имате више инспирације, можете просто записивати све оно што вам падне на памет, тако ослободити простор у мислима и можда од тога настане и нека прича или неко друго уметничко дело.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas