Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БРАК

Када ОДНОСИ ЗАХЛАДЕ само НЕЗРЕЛЕ ОСОБЕ прво помисле на ОВУ СТВАР

Шта највише утиче на изградњу јаке, искрене и стабилне везе?

1603095263_Depositphotos_129046708_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Психолог и психотерапеут Леонора Павлица кратко одговара: емоционална интелигенција.Емоционално интелигентни партнери негују културу комуницирања и не стављају своје проблеме под тепих, а оно што је најважније, веома добро уче из искуства, па не праве изнова исте грешке.

- Њен значај је неоспоран у области партнерских односа, управо јер се њихов квалитет темељи на доброј комуникацији, спремности да се разуме туђа перспектива, неговању климе толеранције и компромиса, успостављању јасних персоналних граница, као спремности да се уђе у конфликт на асертиван начин - каже психотерапеут.

Прочитајте још: Шта значи АСЕРТИВНА КОМУНИКАЦИЈА у партнерским односима

Емоционално интелигентне људе, поред свих наведених особина, краси и већа креативност у изналажењу стратегија за превазилажење текућих проблема, већа прилагодљивост, већа одлучност, стрпљење и оптимистичан приступ. Они преломне ситуације чешће виде као изазов, него као проблем. Са оваквим ставом, изгледи да се кризе успешно преброде значајно се увећавају.

Поделите обавезе и одговорности...

- Емоционално писменији родитељи ће лакше искомуницирати шта коме треба, каква врста помоћи им је неопходна и једноставније ће поделити обавезе и одговорности. Биће толерантнији на промене расположења - истиче Павлица.

Прочитајте још: Истраживање показало: Мушкарци са ДУБЉИМ ГЛАСОМ пре ће варати у вези, ево и зашто

Најлакше је развести се Фото: Депозит

Како се понаша емоционално интелигентна особа када осети да се нешто у браку променило нагоре, да су односи захладнели или се заоштрили?

Када односи захладе - покушавајте разговор!

- У таквој ситуацији, емоционално интелигентан партнер ће знати да чека прави моменат, да препозна и разуме које партнерове потребе су незадовољене, иницираће комуникацију о истима и настојати да се супружнику постепено приближи. Он на брак гледа као на заједнички пројекат у коме се сваки труд броји, па не затвара лако врата брачном другу - истиче Павлица.

Прочитајте још: Да ли је ПРЕЉУБА хронична болест? Научници су ЈЕДНОГЛАСНИ

Неуспех везе за амотивно интелигентну особу је увек и лични пораз, па зато размишљају о томе шта може да учини да се ситуација промени, док би ови неителигентнији радије поносно седели, чекали да им неко приђе и за то време састављали списак партнерових (по)грешака.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas