Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Респираторна инфекција

Корона и грип су различите заразне болести, али ОВО ЈЕ КЉУЧ како их спречити

Почиње сезона слава и празника, сви волимо да се опустимо у храни и пићу са породицом и пријатељима.

1608634959_Depositphotos_16276055_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Нажалост, дружење ће ове године изостати. Грип и респираторне инфекције су ту, а број оболелих од Цовид-19 сваки дан расте . Све то упућује на још једну, нову бригу.

ЦОВИД-19 и грип јесу различите заразне болести, али могу имати сличне симптоме (грозница, кашаљ, отежано дисање).

Грип можемо спречити вакцином, али оно што је неопходно јесте водити рачуна о свом имунитету, здраво се хранити и поштовати препоручене мере.

Прочитајте још: Природни лек за БОЛ У ГРЛУ И ПРЕХЛАДУ који се преноси ГЕНЕРАЦИЈАМА (РЕЦЕПТ)

Повећати унос јода је кључно у овом моменту, каже Др Гери Ворен, главни истраживач престижне америчке компаније САИЦ. Заштитити себе мора нам бити основна активност у овом моменту - дневни унос јода морамо подићи на 30мцг / кг - сигурна горња граница коју је одредила Светска здравствена организација – WХО.

На овај начин омогућавамо нашем организму да врши три основне функције у борби против ковида и других вируса: деактивацију коронавируса у носу, деактивирање коронавируса још на кожи и оно што је можда и најважније, јод омогућује апоптозу ц́елија заражених цовидом.

Прочитајте још: ЧУВЕНИ лекар МОЛОХОВ се куне у КРАЉА ЈЕСЕНИ и ЦАРА ЗИМЕ: Руси лече 20 БОЛЕСТИ белим кореном!

Како би ојачали наш имуни систем потребно је унети од 1,5 до 2,4 милиграма јода дневно (зависно од телесне тежине). Пошто организам не производи јод, морамо га свакодневно уносити. Начина за то има и више него довољно. Најбољи су морски плодови и алге али и разно поврће. Уносом јода кроз храну и воду, смањује се могућност преноса Цовида-19, а самим тим и смртност.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas