Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТАЈНЕ

МЛЕЧНИ ПРОИЗВОДИ које можете да ЗАМРЗАВАТЕ како би уштедели и време и новац

Иако живимо у времену када нам је храна у изобиљу доступна током целе године на сваком кораку, понекад се сигурно запитате да ли вам је заиста потребан замрзивач.

1599727342_Depositphotos_223252802_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Да ли је замрзавање хране опција само за – старију генерацију, или у свему томе ипак има неког смисла и ако сте новопечени млади брачни пар.

Зашто је замрзавање хране пожељно:

Штеди време – замрзавање хране која је већ припремљена даје вам опцију да имате при руци готово јело у тренуцима када немате времена за његову припрему од самог старта.

Штеди новац – замрзавање хране је опција за већу количину намирница које сте купили, по вероватно нижој цени од регуларне, а немате намеру одмах да употребите за припрему јела.

Фото: Депозит

Прочитајте још: ОМИЉЕНО ЛЕТЊЕ ВОЋЕ: Зашто БРЕСКВЕ треба јести чешће?

Одржава свежину хране – уместо да после трећег дана баците покварен ручак који нико није хтео да поједе из фрижидера, опција замрзавања вам даје прилику да га кроз две, три недеље извадите и ставите на сто.

Погодно је – замрзавање хране је савршен начин да при руци имате већи асортиман намирница које можете искористити за припрему јела, без трчања до продавнице у задњој минути јер вам је понестало састојака.

Здраво је – замрзнута храна може безбедно да борави на леду и до 6 месеци. При том имаћете на дохват руке увек свеже намирнице

Прочитајте још: Ако имате проблема са ДЕПРЕСИЈОМ све што вам треба је ЛИМУНАДА и још један САСТОЈАК

Фото: Депозит

Намирнице које можете да замрзавате су:

ПУТЕР – одлична намирница за замрзавање која не мења своју текстуру након што је била на леду. Ако имате прилику да купите већу количину путера по повољној цени, искористите је јер путер безбедно можете чувати у свом замрзивачу до следеће употребе.

МЛЕКО – иако млеко има тенденцију одвајања након замрзавања, довољно је да га промућкате након што се одмрзне и сасвим је погодно за коришћење нарочито при припреми јела.

ПАВЛАКА – конзистенција павлаке се у мањој мери мења када се нађе на леду, али за употребу при препреми хране је сасвим у реду. Такође је погодна и за припрему торти и колача.

Прочитајте још: Спанаћ спремите НЕЖНО, а пилетину са маринадом ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕШ

КРЕМ СИР – попут павлаке и крем сир благо мења свој изглед када се замзне. Ако планирате да га мажете на пецива неће изгледати нарочито лепо, али ће му укус бити непромењен. С друге стране за припрему печења и при кувању ће бити савршен.

ЈОГУРТ – ако при руци имате већу количину јогурта, а брине вас истек његовог рока, слободно га одложите у замрзивач, где ће и након вађења бити перфектан за употребу, уз обавезно мућкање.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas