Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РЕШЕЊЕ ЗА ВРЕЛЕ ДАНЕ

Нутрициониста открива како треба да се хранимо током ВРУЋИНА: ОВО поврће МОРА да се нађе у јеловнику

Током врелих летњих дана важно је јести парадајз.

1626340082_tomatoes-1867744_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Jела која се не кувају, попут оброк салата, или пице и сендвича, посебно су популарна током летњих врућина.

Када је температура висока обично имамо смањен апетит, а нутрициности тврде да је парадајз идеална намирница за тропске околности.

Прочитајте још: Организам ће вам бити захвалан: Због чега треба појести КИСЕЛИ КРАСТАВАЦ пре изласка из куће?

"Посебно када су температуре високе, парадајз се мора наћи у јеловнику. Богат је витаминима А, Ц, Б3 и Б6. Обилује магнезијумом који покреће мишиће, а одличан је и за срце", тврди америчка нутриционисткиња Лаура Манганијело и додаје да је најбољи у комбинацији с маслиновим уљем.

Још једна предност парадајза је што има мало калорија. Чаша сока од парадајза има тек око 60 калорија, а унећете и одличну количину калцијума, витамина Ц , гвожђа.

Ови  једноставни рецепти са парадајзом не захтевају кување и зато су најбоља опција за јело током врелих летњих дана.

Парадајз сендвич

Направите сендвич са парадајзом и хлебом и додајте састојке по вашем избору, као што је сенф или авокадо.

Салате

Традиционална салата од парадајза може бити још укуснија ако у њу додате моцарелу и босољак, као и воће попут брескве, лубенице.

Сок од парадајза

У исцеђен парадајз додајте зачинско биље - першун, мирођију или босиљак. Сок од парадајза стимулише рад црева и спречава нападе глади и жељу за храном.

Нутрициности тврде да храна која има оштар и кислекаст укус снажније утиче на наше чуло укуса и чини да остајемо дужи сити.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas