Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОПРЕЗ

Осам знакова да вам је мобилни ХАКОВАН: Обратите пажњу на пражњење батерије!

Уколико приметите неке од знакова, било би добро да одмах предузмете кораке како би се заштитили.

1627831707_cyber-security-2765707_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Будући да своје телефоне користимо за обављање већине задатака на мрежи, угрожена је наша приватност и подаци. Преваранти могу угрозити безбедност вашег телефона како би пратили ваше активности или извукли поверљиве податке са вашег уређаја који се могу продати или држати како би се од жртве извукла откупнина или пронашли други начини да се уновчи.

Прочитајте још: Шта смо највише КУПОВАЛИ онлајн током пандемије? Изненадићете се шта је БРОЈ 1

Дајемо вам листу знакова на које треба да обратите пажњу, јер могу указати на чињеницу да вам је хакован телефон.

Искачу вам прозорчићи са неприкладним садржајем.

Ако на свом мобилном телефону видите прозоре са неприкладним огласима, то може значити да је ваш телефон компромитован.

Позиви или поруке које нисте започели.

Ако постоје непознати позиви и поруке са вашег телефона, то може значити да је ваш уређај хакован.

Експоненцијално велика потрошња података.

Ако је ваш рачун за податке већи него обично, а да нисте повећали активности на мрежи, вероватно је ваш телефон хакован и преварант користи податке вашег телефона за покретање апликација у позадини.

Пражњење батерије.

Време трајања батерије телефона се смањује, али ако се батерија испразни алармантном брзином, морате то узети у обзир.

Лоше перформансе.

Ако ваш телефон показује споре перформансе, попут гашења апликација, замрзавања екрана и неочекиваних поновних покретања, то је знак хаковања уређаја.

Непрепознате апликације.

Ако приметите неке непрепознате апликације преузете на ваш уређај, то би могло бити дело хакера.

Необичне активности на друштвеним налозима.

Ако на вашим друштвеним медијима или на налогу е -поште постоје непрепознате активности повезане са вашим телефоном, то може значити да је хакер приступио уређају и то може довести до крађе идентитета.

Нема позива и порука.

Ако престанете да примате позиве или поруке, хакер мора да је клонирао вашу СИМ картицу од провајдера сервиса.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ  

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas