· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Замените шећер ОВИМ намирницама

Сви нутриционисти нас упозоравају да треба смањити унос шећера.

1609167404_secer.jpg
Фото: депоситпхотос

Елиминисати шећер из свакодневне исхране може да буде лако у теорији, али не и у пракси. Зато је Сем Талбот, главни кувар једног престижног ресторана на Менхетну, дао решење за овај проблем.

Прочитајте још: Започните дан здравим напитком: Потребна су само два састојка

Талботу је са 12 година диагностикован дијабетес, на основу ког му је строго забрањена конзумација шећер. Њему, као професионалном кувару ово је могло да представља велики проблем, па је одлучио да се окрене тражењу адекватног решења.

Његова нова књига "Тхе Сwеет Лифе: Диабетес Wитхоут Боундариес" говори управо о овоме. Ево његових савета како да смањите унос шећера, а да укус ваше хране не губи квалитет.

Фото: деспоситос

Користите зачине
Када код куће спремате неки слаткиш, можете да смањите унос шећера тако што ћете уместо њега да користите зачине као што су каранфилић, орашчић или цимет. Комбинација ових састојака не само што је здравија, већ и даје бољи укус храни.

Пробајте воћни пире
Воћни пире је одлична алтернатива у десерту, маринади, дресингу или сосу. Природни шећери у воћу могу да пруже слаткоћу било ком оброку, а већина воћки, као што су јагоде, крушке, брескве, имају висок ниво влакана, који успоравају абсорцију шећера у крвотоку.

Користите мед
Саће меда такође може да буде одлична замена шећеру, која пружа пођеднаку слаткоћу, а не утиче толико на ниво шећера у крви.

Прочитајте још: Ево шта кафа коју пијете говори о вама

Користите листове биљке стевија
Ова биљка је позната још као слатки или шећерни лист, а не садржи калорије. Поред тога што је добра за дијабетичаре, такође може да се користи и као алтернатива за шећер током различитих дијета.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.