· · Коментари: 0
ПРИРОДА ЧЕЧИ

РУСКИ лекари тврде: Чаша ТОПЛЕ СЛАНЕ ВОДЕ ослобађа организам од отрова

Редовном конзумацијом слане воде пре првог оброка у дану трајно се чисти организам од штетних материја које уносимо кроз исхрану

1606496553_so.png
Фото: Pixabay

Конзумирање слане воде као напитка показало се као једно од најучинковитијих метода за регенерацију целокупног организма. 

Прочитајте још: Знате ли зашто је Цезар рекао: "Коцка је бачена"?

Чаша слане воде доприноси уравотежењу нивоа шећера у крви, али и дугорочно снижавање повишеног шећера у крви. Такође, уношење калијумове соли у организам доприноси оснаживању костију, регулацији метаболизма и проблема са прбавом. Даље, конзумирање слане воде хидрира тело и враћа кожи еластичност и хидратацију, јача имунитет и хормонски систем, ублажава несаницу и повољно утиче на проширене вене.  

Прочитајте још: КОЛИКО ДУГО ЋЕТЕ ЖИВЕТИ? Измерите обим вашег струка и сазнајте

Осим тога, нутриционистичка вредност овог топлог напитка је огромна. Напитак је богат минералима, које тело брзо препознаје и веже за себе. Позитивни јони соли везују уз негативне јоне молекула воде и обрнуто. Резултат је нова структура коју тело апсорбује на прави начин. Вода тако више није чиста вода, а со није само со, која негативно утиче на задржавање воде у организму. Комбинација топле воде зачинејње са соли је мелем за здравље.

Хималајска со
У хималајској соли налазе се 84 елемента из периодног система, који су у таквом односу који је најсличнији присуству ових елемената у човеком организму. Посебно је значајна због велико количине гвожђа, натријума, магнезијума и калијума. Она се препоручује за лечење проблема са акнама, реумом, боловима у стопалима, хроничног умора, депресије, слабог имунитета и још размим другим болесницима. 

Прочитајте још: ОЧЕКИВАНО ИЛИ НЕ: Ово је НАЈБОЉИ ЛЕК за прехладу!

Лекари и научници потврдили су да једнаки гутљаји топле слане воде помажу телу да се оно регенерише.

У Индији је од давнина позната пракса испијања посољене топле воде свакога јутра, док је запад ту идеју одбацио под претпоставком да је со штетна за човеково тело. Заправо, када се топла вода зачини хималајском или цветом од соли, њен учинак је здравствено доказано – гарантован.

Прочитајте још: ОБАВЕЗНО ИХ РАДИТЕ: Правилне вежбе смањују бол у леђима!

Напитак се припрема тако што се у чашу млаке воде сипа једна кашичица соли и након исцрпног мешања, пије у једнаким гутљајима. Уколико је овај укус тешко прихватљив, со можете сипати у разне капсуле за лекове и попити је уз чашу топлије воде. за припрему напитка препоручује се хималајска или цвет од соли. 

Цвет од соли је специфична врста соли, која има много већу количину влаге од обичне соли, тако да се кристали држе заједно у облику пахуљице. Обзиром да је нерафинисана, ова врста натријум-хлорида има и других минерала, као што калцијум и магнезијум хлорида, који јој дају сложенији укус. Ове компоненте чине цвет од соли укус чак сланијим од соли, и дају јој укус који се описује као “укус мора”.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.