Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕКОВИТА ПРИРОДА

СПАСОНОСНО уље за ЖЕНЕ: Што пре га направите, јако је добро за све врсте женских обољења

Што га пре направите

1615379598_26052a009efaab06033a02ccfbaebac4e4ee6873.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Маслачак је једна од најлековитијих биљака нашега поднебља, сви његови делови се могу користити за лечење. Његово младо лишће, одлична је пролетња детоксикацијска салата те богат извор А витамина.

Стабљике маслачка поспешују растварање жучи, регулишу метаболизам те прочишћавају крв и желудац. Народна их медицина препоручује против дијабетеса.

Корену маслачка приписује се највеће лековито значење. Он детоксицира јетру и тако подржава здравље целокупног организма, испијање чаја од корена може донети изечење од хепатитиса Б већ за 6 недеља.

Цветови маслачка садрже антиоксидансе; лече болове; лече грчеве у желуцу; смањују депресију; садрже хеленин који побољшава ноћни вид; садрже витамин А и Б12.

У нашим крајевима цветови маслачка често се користе за припрему хваљеног сирупа против кашља. Али на пример у корејској народној медицини цветове користе и против чирева, инфекција, туберкулозе, едема и за бољу циркулацију.

Најбоље уље за цистичне и отечене, болне дојке:

У Америци је популарно уље од цветова маслачка које је изузетно хваљено против болова од артритиса и гихта, отечених дојки, напрезања и боли у зглобовима. Иако се код нас је слабо практикује његово припремање, уље маслачка увек је добро имати при руци јер има снажно опуштајуће и аналгетско деловање.

Маслачак је уопштено повољан за женска обољења, а нарочито за спречавање и лечење болести дојки, циста, карцинома, отечености и код проблема с дојењем. Уље маслачка нешкодљиво олакшава бол, годи артритичним зглобовима, боловима у леђима, синусним главобољама, укоченом врату и несавршеностима на кожи.

Цветови имају посебно деловање на дојке. Редовна употреба уља маслачка дубоко опушта ткиво у грудима и помаже у ослобађању потиснутих осећања. Када се редовно аплицира на дојке уље маслачка даје бољи осећај добростања и јача имунитет те помаже и у превенцији рака.

Прочитајте још:

Направите саме: Маске за коврџаву косу од кокосовог уља (РЕЦЕПТ)

НАПРАВИТЕ ВЛАСТИТИ ОСВЕЖИВАЧ ПРОСТОРА: Требају вам два производа и пар минута (ВИДЕО)

Есенцијална уља у служби лепоте и неге: Која уља су најбоља против бора на кожи

Као један од главних криваца настанка доброћудних болести код жена је све већи стрес којем смо свакодневно изложени. Бол у грудима често изазивају цисте – врећице испуњене течношћу које током менструалног циклуса мењају облик и величину. На додир су углавном мекане, глатке и покретне, али ако су поприлично напуњене водом, на додир могу бити и чврсте.

Када се уље цветова маслачка комбинује с уљем корена маслачка може помоћи код мањих инфекција, олакшати отечене млечне жлезде и смањити цисте у грудима. Цветови маслачка садрже лецитин чија топикална примена помаже код болести попут псоријазе.

Уље цветова маслачка може се користити за масажу целог тела и за смањивање напетости у читавом телу.

Уље од маслачка – Потребно је:

Цветови маслачка, квалитетно хладно цеђено уље (бадем, марелица, макадамија, маслина, сусама или уље семена грожђа).

Испуните пола до две трећине мале тегле с цветовима маслачка. Прелијте уље преко цветова до врха тако да их потпуно прекрије. Промешајте смесу да изађу мехурићи ваздуха.

Ставите газу на врх тегле и причврстите је гумицом. Оставите теглу на сунчаном топлом месту две недеље или док цветови не поприме смеђу боју. Након тога, процедите уље у стерилизовану тамну боцу. Чувајте уље на хладном и тамном месту.

                                           Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas