· · Komentari: 0
PRIRODNO

Esencijalna ulja u službi lepote i nege: Koja ulja su najbolja protiv bora na koži

Od skupih krema, svakako je bolja alternativa, a ona se nalazi u prirodi.

1607688113_Depositphotos_49540571_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Negovana i zdrava koža je oduvek bila sinonima za lepotu, kako dana, tako i vekovima unazad. U današnje moderno vreme postoje razne kreme i tretmani koji nam mogu pomoći u nezi kože, ali da li to uvek pravo rešenje. 

Bolja rešanja nam se nalaze na dohvat ruke, a porvh svega su prirodna i zdrava. Ona kožu neće oštetiti, nego joj doprineti boljoj nezi i izgledu.

Pročitajte još: Izravnajte kosu prirodnim putem

Esencijalno ulje ruže

Ovo ulje važi za jedno od najskupljih na svetu. Razlog tome je što je potrebno preko 3000 delova cveta za samo jednu bočicu ulja. Tradicionalno ulje ruže pomaže u održavanju ukupnog zdravlja kože. Takođe ono ima antioksidantna i antibakterijska svojstva zbog čega utiče na zdrav i mladolik izgled lica. Ružina vodica sadrži u proseku od 10-50% ružinog ulja.

Pročitajte još: Greške prilikom KUPOVINE koje smo svi bar jednom u životu napravili

Esencijalno ulje tamjana

Ovo ulje poboljšava prirodni odbrambeni mehanizam vaše kože, štiteći je od bakterija. Istovremeno ono tonizira kožu i daje joj elastičnost. Ulje tamjana ima snažna protivupalna svojstva, zbog čega se koristi za podsticanje

Foto: Depozit

rasta tkiva, kao i za uklanjanje strija i ožiljaka, kao i za efikasnu borbu protiv bora.

Ulje tamjana mnogi nazivaju i kraljem svih eteričnih ulja, jer poseduje mnoga blagotvorna dejstva. 

Pročitajte još: Budite kraljice stila: Prošetajte gumene čizme u kombinaciji sa belom haljinom (FOTO)

Esencijalno ulje sandalovine

Ulje sandalovine je od davnina deo ajurvedskih praksi lečenja. Ono ima protivupalna i antioksidantna svojstva, kao i snažan kapacitet uklanjanja slobodnih radikala koji može smanjiti oksidativni stres i starenje kože. 

Ovo ulje dokazano deluje i na probleme u vidu bradavica, psorijaze, akni i ekcema.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.