Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОПРЕЗ

Стално сте УМОРНИ и само би нешто ГРИЦКАЛИ: Није тако безазлено као што се чини

Обратите пажњу. Можда вам недостаје калијум.

1608981313_popcorn-731053_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Калијум је врло важан минерал за функционирање нервног система и целокупно здравље кардиоваскуларног система. Поред препоручене дневне дозе од 4.700 мг, може се десити да калијум у организму падне, а ово су први знакови на које морате обратити пажњу:

Стално сте уморни

Свакој ћелији у организму је потребна одређена количина калијума да би правилно функционисала. Зато мањак калијума доводи до брзог замарања. Уколико се после уобичајене физичке активности јако брзо уморите и дуго не можете да се опоравите, а довољно спавате, можда је проблем у ниском нивоу калијума.

Прочитајте још: Воћка која је чист дар природе: Семе грејпфрута помаже при лечењу неколико врста болести

Висок крвни притисак

Калијум помаже код опуштања крвних судова. Без довољно калијума, крвни судови су затегнути, што може довести до пораста крвног притиска. Зато га проверавајте редовно, па уколико вам је константно висок, време је да проверите крвну слику.

Једете много грицкалица

Уколико по цео дан не испуштате кесицу чипса или неке друге слане грицкалице, знајте да вам је калијум највероватије опао. Слани производи су богати натријумом који утиче на повећану потрошњу калијума.

Прочитајте још: Најбољи НАПИТАК у борби против прехладе, мамурлука и чира на желуцу

Фото: Депозит

Крути мишићи и чести грчеви

Калијум регулише гипкост и флексибилност мишића. Ако приметите да су вам у последње време мишићи крути или често имате грчеве, то може бити знак ниског нивоа калијума.

Затвор и неуредна пробава

Низак ниво калијума успорава функције организма, а између осталог и функционисање пробавног система. Надутост и затвор могу бити последица различитих фактора, а један од њих је и низак ниво калијума.

Прочитајте још: Занемарите ШУМЕЋЕ таблете! Учините нешто за ваше здравље и направите сами ВИТАМИН Ц (РЕЦЕПТ)

Замагљен поглед и вртоглавице

Успорен рад срца доводи до мањка кисеоника који долази до ћелија у организму, што може да изазове вртоглавицу, а понекад и осећај као да ћете се онесвестити. Низак ниво калијума свакако није једини узрок овога, али јесте један од могућих.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas