· · Коментари: 0
НАУЧНА ИСТРАЖИВАЊА

Стручњаци откривању: Ево због чега су пениси све мањи

Пениси су временом почели да бивају све мању, а разлоге је објаснила докторка Шана Свон

1616759114_penisi.jpg
Фото: Деспоситос

У свом истраживању, она је ситакла, да је главни разлог малих мушких полних органа - загађење.

Прочитајте још: ОПРЕЗ: Седење прекрштених ногу може да изазове озбиљне проблеме

Докторица је открила да хемикалије назване фталати узрокују рађање деце са оштећеним гениталијама. Пениси се смањују, а гениталије постају неправилно обликоване због загађења, упозорила је Шана Свом.

Фото: деспоситос

Човечанство се суочава са "егзистенцијалном кризом" у стопама плодности као резултат фталата, хемикалије која се користи у производњи пластике, а која директно утиче на ендокрини састав који производи хормоне. Као резултат овог загађења, све већи број беба рађа се с малим пенисима.

Истраживањеје започела испитивањем фталатног синдрома, нечега што је примећено на пацовима који су показали да ће се фетуси, када су изложени хемикалијама, вероватно родити са скупљеним гениталијама.

Открила је и да су мушке бебе које су биле изложене фталатима у матерници имале краћу аногениталну удаљеност - нешто што је у корелацији са волуменом пениса. Хемикалија се индустријски користи за стварање флексибилније пластике, али докторка каже да се преноси и у играчке и храну, а потом штети људском развоју. Фталати опонашају хормон естроген и на тај начин ремете природну производњу хормона у људском телу, што су научници повезали са уплитањем у полни развој беба и понашањем одраслих.

Једно истраживање које је објављено 2017. године показало је да је ниво  сперме код мушкараца у западним земљама пала за више од 50% током протеклих четити деценије, након испитивања 185 студија у којима је учествовало близу 45.000 здравих мушкараца.

Прочитајте још: Зашто се чешете док сте под стресом? Истраживачи открили разлог

Докторка Свон верује да стопа брзо опадајуће плодности значи да већина мушкараца до 2045. неће моћи произведе спему која може да се одржи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.