Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Четири ствари не треба да радимо кад смо нерасположени: За овакве одлуке сачекајте лепша осећања

Када смо нерасположени, емитујемо негативну енергију, безвољни смо, нисмо фокусирани на задатке које треба да обавимо, а такав осећај може угрозити и односе

1660924975_office-g55a746ad4_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Због тога је важно да стално радите на свом емотивном и менталном здрављу, развијате се и пружите себи љубав и разумевање.

У реду је да понекад будете нерасположени, своје емоције не смете да потискујете. Али, када се појаве овакви дани, важно је да под таласом нерасположења пазите на своје поступке, одлуке, речи...

Шта не треба да радимо када смо нерасположени?

Повлачење у себе

У лошем расположењу можете доживети осећај кривице, што смао отежава решавање проблема. Поготово ако сте перфекциониста.

Прочитајте још: Није имала кров над главом и дете је морала да да на усвајање: Након седам година одлучила је да га потражи, а сазнањем је остала шокирана

Доношење важних одлука

Док емоције нису под контролом и лоше сте расположени, можда неадекватно процењујете одређене ситуације или околности. Стога је боље одложити доношење одлука. Сетите се само старе изреке - "Јутро је мудрије од вечери."

Пребацивање негативности на друге људе

Када смо лоше расположени, кроз главу нам пролазе многе негативне мисли. У реду је да попруичате са пријатељем, поделите своје емоције, затражите помоћ или савет, али никако немојте другога критиковати, осуђивати, пребацивати кривицу, само да би се ви сами осећали боље. Ово може значајно да наруши однос са блиском особом, јер неке речи, које заиста не мислите, могу бити изречене и повредити другу страну. Не улазите у свађе и конфликтне ситуације.

Концентрација

Када сте лоше расположени, теже се фокусирате. Ако имате неки тежак задатак, пробајте да направите паузу, мало се одморите, па тек онда делује. Све што радите без воље, тешко да ће донети добре резултате.

Сваки пут када се из неког разлога осећате нерасположено, покушајте да идентификујете негативну мисао која се јавила. Она је узрок вашег лошег расположења. Научите да пратите такве мисли и исправите их - променом једне мисли, можете променити цело стање свог дуга.

Прочитајте још: РАЗОТКРИВАЊЕ ИНСТАГРАМ ЛАЖИ: Како заиста изгледају - вишак килограма, бубуљице и трансформације до НЕПРЕПОЗНАТЉИВОСТИ (ФОТО)

У таквим тренуцима не покушавајте да копате по себи. Опустите се, примените технику која вам доноси мир, ако је потребно осамите се и пустите да се емоције излију из вас. Такође, урањање у прошлост, овде не може донети повољне резултате.

У оваквоим тренуцима будите нежни према себи, удовољите себи, приштите себи нешто, покажите љубав, размазите се. Понекад дани могу бити тако лоши, али ви бирајте да будете добри према себи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas