Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли знате због чега су банане увек број 1 у продавницама на ваги?

У скоро сваком маркету када купите банане мораћете да их измерите на ваги, а тада ћете притиснути број 1. Али да ли сте се икада запитали зашто су банане увек означене баш тим бројем који се најлакше памти?

1633447550_banana.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Кроз историју су банане традиционално биле најпродаваније воће у продавницама, а ни данас се ситуација није превише променила о чему сведочи податак америчког трговачког гиганта Wалмарта који је 2015. објавио да су банане у њиховим маркетима најпродаванији производ године.

Прочитајте још: Ако свуда виђате ОВИХ 5 ЗНАКОВА, имате АНЂЕЛА ЧУВАРА који жели нешто да поручи!

Ситуација у Србији је иста; банане су увек у првих пет најпродаванијих производа у свакој продавници, од пиљаре у крају са свега неколико намирница до великих трговачких ланаца.

Уз то, када се ознакама на ваги за мерење приступа абецедним редом, банане су такође на врху листе. Наравно, производи попут артичоке, ананаса или авокада абецедно долазе пре банана, али због своје популарности и учесталости куповања банане су задржале број 1 на ваги.

 

Занимљивости о бананама

 

На свету постоји хиљаду врста банана, а узгајају се у 150 различитих држава. Банане нису сезонско воће јер се могу узгајати током целе године, а највише банана конзумира се у Руанди – 279 кг банана по глави становника. Прехрамбена индустрија користи скалу од 7 боја како би утврдила зрелост банана, неки преферирају потпуно зелене банане које кувају прије конзумације, док други купују скоро смеђе банане које су због своје слаткоће одличан додатак колачима и разним кућним напицима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas