Oglas
· · Komentari: 0

Držite provalnike podalje od doma uz ovih 6 saveta!

Provala u kuću je svačija najveća noćna mora.

1635595372_thief-gf87516dec_1920.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Povratak u praznu kuću posle odmora može da vas zabrine i da se osećate nesigurno. Najviše provala se dešava tokom praznika ili u decembru, to su dani kada smo često odsutni od kuće. Srećom, postoje brojni trikovi da vaša kuća bude manje privlačna za provalnika. Objasnićemo vam.

Pročitajte još: VERNICI, OVO JE NAJMOĆNIJA MOLITVA: U pitanju je jedna rečenica koja čini ČUDA , ali se ne savetuje "običnim" ljudima

Sa ovim trikovima ćete ostaviti sve iza sebe na sigurnom.

1. Ostavite utisak da je neko kod kuće

Ne možemo to reći dovoljno često: provalnici obraćaju pažnju na najsitnije detalje. Da li izlazite na duže vreme? Ne pospremajte savršeno. Stavite prljave šoljice za kafu na sto ili ostavite neko malo svetlo. Ovo čini da stvari izgledaju „življe“ i provalnici se neće usuditi da rizikuju da niste kod kuće.

2. Ograda

Ograda oko cele kuće san je svakog provalnika. Zaprečen pogled znači da mogu tiho da stave stvari napolje, a zatim ih lako prenesu do svog vozila. Kada se kuća ne vidi jasno, provalniku je vrlo lako da se izvuče sa zločinom. Neka vaša kuća izgleda otvorenije i postavite nekoliko automatskih spoljnih lampi kako biste provalnika stavili u centar pažnje.

3. Brave

Izaberite dobre brave kako bi provalnik mogao brzo da vidi koliko će biti teško pokušati da otvori bravu. Odabirom brave na vrhu i dnu vrata, provalniku će na kraju trebati više vremena da je obije, što znači da bi mogao na kraju potražiti drugu kuću. 

4. Komšije

Izjava „bolje dobar komšija nego daleki prijatelj“ ne dolazi iz vedra neba. Idete na odmor na duže vreme? Obavestite svoje komšije i dogovorite se sa njima da čuvaju vašu kuću i održavaju stvari uredno. 

5. Tajmeri

Izaberite svetla sa vremenskim prekidačima i instalirajte ih na različitim mestima u kući. Na ovaj način se prostorije mogu naizmenično osvetljavati i ostavljati provalnicima utisak da je neko kod kuće.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas