Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Истраживања дала одговор: Да ли мушкарци заиста КАСНИЈЕ САЗРЕВАЈУ од ЖЕНА?

Подаци до којих су дошли истраживачи дала су интересантне резултате

1661244110_pexels-helena-lopes-708440.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Ако сте се икада питали када мушкарци сазревају, научници су се потрудили да вам дају одговор на ово питање.

Одувек важи да жене пре сазревају од мушкараца, а сада су истраживања показала да је то заиста истина.

Без обзира на то да ли сте жена која се пита шта пролази кроз главу вашег мушкарца или мајка која покушава да схвати како ц́е ваш син икада моц́и сам да се носи са животом, питање је исто: када мушкарци сазревају? Испоставило се да нисте сами у таквом размишљању. У ствари, студија из 2013. показала је да мушкарци сазревају чак 11 година након жена.

Док жене у просеку сазревају са 32 године, мушкарци емоционално сазревају тек са 43 године. У овој студији, и мушкарци и жене су се сложили да жене брже сазревају. Такође су открили да мушкарци често мисле да су зрелији од жена, што не доказује и ово истраживање.

Прочитајте још: Пет знакова да НЕКО МИСЛИ НА ВАС: Детаљи на које вероватно нисте обратили пажњу

Жене су рекле и да је вец́а вероватноц́а да су зрелије у вези и да оне доносе највише одлука, посебно када су у питању важне одлуке, и признале да брзо губе стрпљење због незрелости мушкараца. Студија је открила да је „46 одсто жена било у вези у којој су осец́але да морају да буду као мајке свом партнеру“.

Још једна ствар коју је студија открила је да су морали да кажу свом партнеру да буду зрелији у просеку 14 пута годишње. Истраживачи су такође открили да мозак физички сазрева од задњег дела мозга ка предњем, што објашњава зашто се префронтални кортекс последњи развија јер се налази у предњем делу мозга.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas