Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ФЕНОМЕНИ

НАЈУРНЕБЕСНИЈЕ туче које су обележиле светску хистерију ЦРНОГ ПЕТКА (ВИДЕО)

Последњи петак у новембру традиционално се обележава као празник куповине у Америци, али и земљама широм света.

1637860731_shutterstock_337424894.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Популарни амерички празник "црни петак", који долази свак године након Дана захвалности, државног празника који се слави последњег четвртка у месецу новембру. Овај дан Американци проводе у шопингу, када за њих трговци и велике трговачке куће припремају огромне попусте за купце, кад азваночно почињу и празничне распродаје.

Прочитајте још: Свака веза пролази кроз ПЕТ ФАЗА, али већина парова остане заглављено у ТРЕЋОЈ

Прва употреба израза „црни петак“ није се односила на куповину после америчког празника Дана захвалности, већ на финансијску кризу, на крах америчког тржишта злата 24. септембра 1869. Ипак, прича о овом дану данас се везује за друге обичаје. После целе године пословања у минусу, продавнице би наводно оствариле профит на дан после Дана захвалности, јер су купци радо трошили новац на снижене робе. Али, ни то није баш истинито.

Прочитајте још: Да ли партнеру треба признати превару? Психолог саветује да добро размислите због ЈЕДНОГ разлога

Израз „црни петак“ пре свега користи се да опише хаос који је настао дан после Дана захвалности, када су хорде купаца и туриста из предграђа преплавиле град уочи велике фудбалске утакмице. 

Доносимо вам компилације најурнебеснијих туча које су обележиле "црни петак" претходних година у највећим трговинским ланцима широм света.

Прочитајте још: Овакви људи могу бити СВУДА око нас: Како да се заштитите од ПАСИВНО-АГРЕСИВНЕ особе?

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas