Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
психологија

Навике које ће унети позитивност у свакодневницу: Шта можемо да учинимо за себе свакод дана

Да бисте променили свој живот набоље, не морате да правите неке велике промене нити да чекате нову годину, понедељак или први у месецу.

1642160806_woman-ge85ec37e7_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Понекад је довољно да у свој живот унесете неколико једноставних, али веома корисних навика које ц́е вам помоц́и да постанете много смиренији и срец́нији. То ће ублажити симптоме депресије, опустити вас, решити проблем несанице, смањити анксиозност и раздражљивост. Када се практикују редовно, позитиван ефекат траје дуго.

Ослободите се негативности

Пре спавања покушајте да се ослободите негативних мисли. Ако не можете да се смирите, онда замислите да су ваше стрепње цигле, које ментално треба да ставите на гомилу поред кревета. Многе од њих могу да вас сачекају до јутра, а до тада неке ц́е се једноставно растворити и смањити, или чак нестати без трага.

Прочитајте још: Трик из који ћемо лакше да уштедимо новац? Новогодишња одлука многих

Дисање

Ако сте претерано узбуђени, фокусирање на дубоко, споро дисање ц́е вам помоц́и да се опустите. Ако вам је потребно, пустите неку пријатну, лагану музику.

Усмерите се на позитивност

Усмерите пажњу на три пријатне ствари које су вам се данас догодиле. Не морају бити велике нити посебно значајне, битно је да су вам изазвале пријатне емоције. На пример, похваљени сте на послу, дете је рекло да вас воли, осец́ате се задовољни својим радом, партнер вам је приредио изненађење итд. Фокусирајте се на своја осец́ања у вези са овим. Шта осећате? Можда радост или понос на себе, осмех изазван пријатним успоменама... Обратите пажњу на то како се мишиц́и на вашем лицу померају да формирају осмех. Осетите како пријатне мисли стварају топлину у вашем срцу, грудима и целом телу. Док полако тонете у сан, наставите да истражујете своју срец́у и запамтите какав је осец́ај. Постепено ц́ете схватити да оно што доноси праву радост и срец́у не зависи од богатства, успешне каријере, друштвеног признања. Најједноставније ствари које чине да доживите пријатне тренутке увек су уз вас, само треба да обратите пажњу на њих.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas