Oglas
· · Komentari: 0
psihologija

Navike koje će uneti pozitivnost u svakodnevnicu: Šta možemo da učinimo za sebe svakod dana

Da biste promenili svoj život nabolje, ne morate da pravite neke velike promene niti da čekate novu godinu, ponedeljak ili prvi u mesecu.

1642160806_woman-ge85ec37e7_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Ponekad je dovoljno da u svoj život unesete nekoliko jednostavnih, ali veoma korisnih navika koje će vam pomoći da postanete mnogo smireniji i srećniji. To će ublažiti simptome depresije, opustiti vas, rešiti problem nesanice, smanjiti anksioznost i razdražljivost. Kada se praktikuju redovno, pozitivan efekat traje dugo.

Oslobodite se negativnosti

Pre spavanja pokušajte da se oslobodite negativnih misli. Ako ne možete da se smirite, onda zamislite da su vaše strepnje cigle, koje mentalno treba da stavite na gomilu pored kreveta. Mnoge od njih mogu da vas sačekaju do jutra, a do tada neke će se jednostavno rastvoriti i smanjiti, ili čak nestati bez traga.

Pročitajte još: Trik iz koji ćemo lakše da uštedimo novac? Novogodišnja odluka mnogih

Disanje

Ako ste preterano uzbuđeni, fokusiranje na duboko, sporo disanje će vam pomoći da se opustite. Ako vam je potrebno, pustite neku prijatnu, laganu muziku.

Usmerite se na pozitivnost

Usmerite pažnju na tri prijatne stvari koje su vam se danas dogodile. Ne moraju biti velike niti posebno značajne, bitno je da su vam izazvale prijatne emocije. Na primer, pohvaljeni ste na poslu, dete je reklo da vas voli, osećate se zadovoljni svojim radom, partner vam je priredio iznenađenje itd. Fokusirajte se na svoja osećanja u vezi sa ovim. Šta osećate? Možda radost ili ponos na sebe, osmeh izazvan prijatnim uspomenama... Obratite pažnju na to kako se mišići na vašem licu pomeraju da formiraju osmeh. Osetite kako prijatne misli stvaraju toplinu u vašem srcu, grudima i celom telu. Dok polako tonete u san, nastavite da istražujete svoju sreću i zapamtite kakav je osećaj. Postepeno ćete shvatiti da ono što donosi pravu radost i sreću ne zavisi od bogatstva, uspešne karijere, društvenog priznanja. Najjednostavnije stvari koje čine da doživite prijatne trenutke uvek su uz vas, samo treba da obratite pažnju na njih.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas