Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Четири предности слушања музике док вежбате: Овако тешки тренинзи постају лакши

Да ли сте приметили разлику?

1670146698_shutterstock_658386715.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Стручњаци се слажу да постоји много разлога зашто би требало да укључите омиљену музику следећи пут када вежбате.

Према Ронна Каплан, музичком терапеуту и помоћнику на факултет за музикотерапију на Државном универзитету у Кливленду, „музика је на много начина позитивна за ментално здравље". Музика своје место може да нађе и током вежбања и може да буде кључни елемент у побољшању тренинга.

Ритам музике

Покрет тела природно одговара ритму песме, што вам може помоћи да се држите одређеног темпа. Постоји разлог зашто стопало почне да лупа или рамена почну да се крећу чим се зачује песма. Према Џој Ален, председници музичке терапије и директорки музичког и здравственог института на Беркли колеџу за музику у Бостону, то је због ритмичког увлачења, што је „несвесна реакција“., пише Хуфф Пост.

Прочитајте још: Групни или самостални тренинзи? Ево који ће више да вас покрену и подстакну мотивацију

- Наше тело ће се кретати са тим звуком или тим ритмом. Због начина на који је наш мозак повезан са ритмом - рекла је Џој.

Када бирате музику за вежбање, на пример, када идете у шетњу или трчање, желећете да изаберете темпо који је близак вашем природном кораку.

Можете користити и музику да повећате свој темпо

- Ако тражите додатни изазов, изаберите песму са темпом који је мало бржи од вашег просечног корака трчања или ходања, ово би требало да вам помогне да се брже крећете током вежбања. Можете почети са песмом споријег темпа и постепено повећавати брзину бирањем песама са бржим ритмовима, што је идеално ако желите да побољшате темпо ходања, трчања или генерално вежбања - каже Каплан.

Прочитајте још: Фитнес тренер холивудских звезда саветује како да одржавате форму: Ево у чему је кључ

Мотивација

Музика коју слушате током тренинга помаже у мотивацији, а иза те мотивације стоји неколико ствари. Прво, вероватно желите да чујете омиљену песму на плејлисти за вежбање, што ће вас можда задржати дуже на тренингу. Друго, ако пустите музику која је неочекивана бићете заинтересовани да чујете шта следи, што ће вас такође задржати у покрету дуже него иначе.

Музика одвлачи пажњу са тешких тренинга

Док певате уз стихове или вам изазивају разна сећања, песме вам омогућавају да лутате кроз режим вежбања, тако да не морате да размишљате о томе колико је напоран тренинг.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 


 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas