Oglas
· · Komentari: 0

Četiri prednosti slušanja muzike dok vežbate: Ovako teški treninzi postaju lakši

Da li ste primetili razliku?

1670146698_shutterstock_658386715.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Stručnjaci se slažu da postoji mnogo razloga zašto bi trebalo da uključite omiljenu muziku sledeći put kada vežbate.

Prema Ronna Kaplan, muzičkom terapeutu i pomoćniku na fakultet za muzikoterapiju na Državnom univerzitetu u Klivlendu, „muzika je na mnogo načina pozitivna za mentalno zdravlje". Muzika svoje mesto može da nađe i tokom vežbanja i može da bude ključni element u poboljšanju treninga.

Ritam muzike

Pokret tela prirodno odgovara ritmu pesme, što vam može pomoći da se držite određenog tempa. Postoji razlog zašto stopalo počne da lupa ili ramena počnu da se kreću čim se začuje pesma. Prema Džoj Alen, predsednici muzičke terapije i direktorki muzičkog i zdravstvenog instituta na Berkli koledžu za muziku u Bostonu, to je zbog ritmičkog uvlačenja, što je „nesvesna reakcija“., piše Huff Post.

Pročitajte još: Grupni ili samostalni treninzi? Evo koji će više da vas pokrenu i podstaknu motivaciju

- Naše telo će se kretati sa tim zvukom ili tim ritmom. Zbog načina na koji je naš mozak povezan sa ritmom - rekla je Džoj.

Kada birate muziku za vežbanje, na primer, kada idete u šetnju ili trčanje, želećete da izaberete tempo koji je blizak vašem prirodnom koraku.

Možete koristiti i muziku da povećate svoj tempo

- Ako tražite dodatni izazov, izaberite pesmu sa tempom koji je malo brži od vašeg prosečnog koraka trčanja ili hodanja, ovo bi trebalo da vam pomogne da se brže krećete tokom vežbanja. Možete početi sa pesmom sporijeg tempa i postepeno povećavati brzinu biranjem pesama sa bržim ritmovima, što je idealno ako želite da poboljšate tempo hodanja, trčanja ili generalno vežbanja - kaže Kaplan.

Pročitajte još: Fitnes trener holivudskih zvezda savetuje kako da održavate formu: Evo u čemu je ključ

Motivacija

Muzika koju slušate tokom treninga pomaže u motivaciji, a iza te motivacije stoji nekoliko stvari. Prvo, verovatno želite da čujete omiljenu pesmu na plejlisti za vežbanje, što će vas možda zadržati duže na treningu. Drugo, ako pustite muziku koja je neočekivana bićete zainteresovani da čujete šta sledi, što će vas takođe zadržati u pokretu duže nego inače.

Muzika odvlači pažnju sa teških treninga

Dok pevate uz stihove ili vam izazivaju razna sećanja, pesme vam omogućavaju da lutate kroz režim vežbanja, tako da ne morate da razmišljate o tome koliko je naporan trening.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 


 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas