Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ФИЗИЧКА АКТИВНОСТ

Чврста гуза тражи само ЧУЧЊЕВЕ! Ево како да их правилно радите за БРЗЕ РЕЗУЛТАТЕ (ВИДЕО)

Јачање мишића глутеуса и бедара, али и исправно држање тела и лакше одржавање равнотеже само су неке од добробити ове вежбе

vakum.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Сваки чучањ гори велику количину калорија, много више него неке друге вежбе. Најбитније, ове вежбе можете свакодневно практиковати у својој кући, али и на паузи на послу, парку, са друштвом или сами.

Прочитајте још: Тренинг пре првог оброка ефикасније сагорева масноће, а ОВЕ ВЕЖБЕ ће вам помоћи у томе

Редовно практиковање чучњева такође ће убрзати метаболизам, тако што ће подстаћи брже сагоревање масноћа и даље резултирати бржим губитком килограма. Све у свему, редовно извођење чучњева побољшаће квалитет живота и олакшати свакодневне обавезе.

Прочитајте још: ПЕТ разлога зашто је ТРЧАЊЕ добро за здравље

Основна ствар коју морамо знати је да се чучњеви правилно изводе. Када смо у положају чучња, важно је да колена не иду преко врха ножних прстију. Ако изводите чучањ исправно, током сваког понављања, односно враћања из чучња у почетни положај, осетићете контракције мишића глутеуса.

Прочитајте још: Намирнице које узимамо сваког дана КОРИСТИМО ПОГРЕШНО

Уколико не осећате да се мишићи затежу, онда вероватно преносите тежину тела на предњи део стопала уместо на пете.

Прочитајте још: "КРВАВИ ЕЛИКСИР" био је најскупљи и најтраженији лек на свету, а сада га користи ВЛАДИМИР ПУТИН

То значи да већину посла одрађују квадрицепси, а не мишићи глутеуса. Како бисте то исправили, пребаците тежину тела на пете и стегните глутеус док се враћате у почетни положај. Током вежбања осетићете врелину у задњици.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas