· · Коментари: 0
Разгибавање

И возачи друмских крстарица морају да одржавају кондицију, а сада постоји једноставно РЕШЕЊЕ (Фото/Видео)

„Топ Фит-сет“ осмишљен у Мерцедес -Бенцу а помаже и дигитални фитнес тренер за здравље шофера

mercedes-vezbe-naslovna.jpg
Фото: Мерцедес

Возачи друмских крстарица, који возе на дугим линијама, свакодневно су изложени стресу, а вишечасовно седење, без обзира на удубност и сав комфор модерних камионских кабина  је велика претња за здравље. Уочено је да се то јако лоше одражава пре свега на кондицију, на  добијање сувишних килограма, а све то јасно је, утиче на целокупан организам, нарушавајући здравље.

Прочитајте још: Зграбите прву СТОЛИЦУ и почните да вежбате, јер иду ЛЕПИ дани

Просечно, показала су истраживања, возачи камиона годишње проведу 24 дана на боловању,
На презентацији новог  „мерцедесовог“ супертешкаша, моћног „актроса“, у Шпанији, екипа „Новости“ је имала прилику да се увери у да у овој компанији итекако воде рачуна о кондицији возача, њиховом општем здрављу.

Кабине су удобне Фото: Мерцедес

Иако је кабина новог „актроса“ удобнија од већине дневни соба, седишта  мекша од већине фотеља, клима систем савршен, а дигитални системи врхунски и омогућавају возачу да много мање стресно ради свој посао (постоје аутоматски системи за помоћ у вожњи, камере уместо ретровизора, системи за паркирање и слично) ипак је оцењено да возачи морају бар један део свог радног времена да проведу на релаксацији!

Прочитајте још: Знате ли шта је ТРЕ? После СЕДАМ једноставних вежби решићете се стреса

Како је то „Мерцедес-Бенц “осмислио показао је возач Хеико Гебхарт на личном примеру.

- Само годину дана раније нагурао сам до 115 килограма- причао је Хеико који је у пуној снази у средњим четрдесетим – И леђа су почела да ми задају проблеме. Али,ми професионални возачи смо ретко када код куће, већину времена проводимо у камиону.

Хеико је имао срећу да му његов послодавац „Шпедиција фехренкотер“ омогући прави фитнес студио на точковима у кабини његовог „актроса“. Ради се о  програму осмишљеном у „Мерцедес Бенцу“ названом „Топ фит-сет“  који сада Гебхарт користи да би размрдао комплетну мускулатуру, смањио напетост и елиминисао стрес.

Уз вежбе не боле леђа Фото: Мерцедес

Постоји и специјално дизајнирана дрвена даска која се лако прикачи, учврсти за под кабине. Ту су и еластичне траке за вежбање са два нивоа јачине, али и цео низ вежби које су умногоме помогле нашем саговорнику да са 115  смрша на 80 килограма!

- Ми смо специјално развили цео систем справа и вежби за кабину камиона – објашњава Зигфрид Рот из Истраживачког и развојног центра „Мерцедеса“.

Развијен је цео систем вежби за возаче.

- Возачи вежбају у приватности својих кабина што је многима пресудан фактор. Многи не желе да вежбају ван кабина и то не само због лошег времена.

Истраживачки и развојни центар „Мерцедеса“ је цео систем развио са научницима из области спорта  као „Базик фит“, „Стронг фит“, “Топ фит“ и „Пауер фит“, а сваки од ових  приказа  садржи шест  вежби намењених за области врата, леђа, рамена, стомака, ногу. Видео снимци су на ДВД део комплета и у „актросу“ се на пример користе преко „FleetBoard Driver“ апликације.

За старије камионе вежбе су у телефону Фото: Мерцедес

Наравно, и за оне мање опремљене камионе, који немају тач-скрин екране ту је смартфон преко којег се такође веома лако добијају сва неопходна  упуства за вежбање.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.