Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Једноставне јога позе које вам могу помоћи да ојачате и обликујете вашу задњицу (ФОТО)

Тренирајући своју задњицу, можете постићи облик и волумен који желите

1652087251_yoga-2959226_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Али не ради се само о изгледу. Имати јаче глутеусе такође значи имати боље држање, здрава колена и може вам помоћи да ублажите бол у леђима. А ако сте уморни од обичних чучњева, постоји много алтернативних јога поза које можете испробати, а у којима ће вам бити удобно и добро ћете се осећати. 

Прочитајте још: Идеално време за вожњу бицикла: Како утиче на физичко и ментално здравље?

1. Јога чучњеви 

Почните да стојите са стопалима мало ширим од рамена. Ваша стопала треба да буду постављена дијагонално тако да када савијете колена, она прате прсте на ногама. Савијте колена и седите, лебдећи куковима преко пода. У реду је ако вам се пете мало подигну или ако не можете да седнете до краја. Држите кичму усправно.
Притискајући руке заједно у молитвеном положају, приближите лактове унутрашњој страни колена и лагано отворите кукове. Такође, ангажујте спољне кукове како бисте држали кукове отвореним.
Подигните кукове тако да буду паралелни са подом. Такође држите кичму паралелну са подом. Руке можете држати онако како су биле или их проширити у страну. Ово ће вас натерати да још више активирате глутеусе. Спустите кукове назад. Поновите неколико пута.

2. Поза столице

Станите тако да вам се велики палчеви на ногама додирују и пете су вам удаљене око центиметар. Подигните руке право изнад главе. Ваши дланови треба да буду окренути један према другом. Седите као да седите у столици. Тежина треба да се држи у куковима.Уверите се да вам се кичма не савија. Останите у овој пози што дуже можете и поновите је неколико пута. 

3. Поза богиње

Заузмите широк став са петама унутра и прстима напоље. Колена треба да иду преко ножних прстију када их савијате. Спустите кукове доле док не буду паралелни са подом. Ангажирајте глутеусе како бисте држали кукове отвореним. Можете држати ову позу и радити импулсе горе-доле. Такође можете радити пулсеве уназад коленима.

4. Једнокраки мост

Лезите на под. Савијте колена и спојите стопала. Подигните кукове. Можете држати руке на поду или их спојити испод себе. Подигните једну ногу и испружите је, држећи је у линији са другом бутином. Померите ногу назад, поновите неколико пута и промените ногу.

5. Високи искорак

Померите леву ногу уназад колико вам је удобно. Може бити равна или само благо савијена. Ваша десна нога треба да буде савијена под углом од 90 °. Можете ставити руке на кукове или их испружити. Савијте лево колено и спустите га тако да скоро додирне под. Онда се вратите горе. Урадите то неколико пута и промените ноге.

6. Поза полумесеца 

Док стојите, ставите ноге у положај да буду шире од ширине рамена. Окрените десну ногу ка споља, а леву ка унутра, тако да почнете да гледате у правцу десног стопала. Савијте десно колено и почните да померате тежину напред, док леву ногу подижете паралелно са подом. Ставите десну руку на под за подршку. Леву руку можете држати на куку или је подићи. Пазите да не погрбите рамена и да држите кичму усправно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas