Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Најбоље вежбе за раван стомак: Припреме за лето су почеле

Раван стомак је сан скоро свих жена, па чак и оних које га већ имају, јер никад није савршен и довољно раван

1682603518_shutterstock_245634559.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

За чврст стомак са дефинисаним трбушњацима су потребне одређене вежбе, док правилна исхрана чини 80% „посла“. Данас представљамо пет одличних вежби за стомак, које ће вам помоћи да се брзо ослободите масноће са стомака и имате трбушњаке о којима сањате.

Наравно, све зависи од вас: не одустајте и придржавајте се правилне исхране и редовног вежбања!

Вежба 1: Подизање тегова уз подигнуте ноге

Лезите на клупу и држите тегове. Руке поставите тако да вам у лактовима буду под углом од 90 степени и у висини груди, а шаке исправљене. Подигните ноге у коленима и савијте их такође под углом од 90 степени. Стегните стомак и испружите прво десну руку ка плафону. Рука треба да буде скроз испружена. Полако је вратите на почетну позицију, па поновите са левом руком. Урадите осам понављања.

Вежба 2: Искорак са савијањем у страну и теговима

Станите право, исправите кичму и раширите ноге у ширини кукова. Подигните обе руке изнад главе, са палчевима ка унутра. Стежући стомачне мишиће и држећи леђа право, направите искорак, тако што ћете леву ногу померити уназад. Из тог положаја, нагните ваш горњи део тела ка десно, држећи исправљене руке. Вратите се у почетни положај. Поновите 8 пута са левом ногом, а затим још 8 пута са десном.

Вежба 3: Премештање лопте

Узмите лакшу медицинку или обичну чвршћу лопту са обе руке и лезите на леђа. Подигните скроз ноге ка плафону, а руке изнад главе. Полако подижите рамена од пода и пребаците лопту из руку, између стопала. Полако спуштајте ноге ка поду. Поновите покрет, подигните лопту са ногама, а затим је ухватите опет рукама и вратите се у почетни положај. Урадите 12 понављања.

Вежба 4: Стајање на једној нози и дизање тега

Држите тег у десној руци и подигните десну ногу иза вас; нагните се напред, тако да тег буде у равни са раменом, а нога и тело паралелно са подом. Подигните тег ка грудима, направите паузу, па га спустите опет доле. Урадите 8 понављања, па урадите исту вежбу и са другом руком.

Вежба 5: Окрет у куковима и дизање тега

Лезите на леђа са подигнутим ногама, вертикално од пода. Ставите медицинку или чвршћу лопту између стопала, а десну руку подигните у висини груди. Држећи ноге и руке право, спуштајте ноге на леву страну, а десну руку испружите равно на десну страну. Вратите се у почетни положај. Урадите 10 понављања, па урадите исту вежбу са другом страном.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas