Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСХРАНА

Овај зачин је ефектнији од ЦИМЕТА када је у питању ДИЈЕТА, али се не сме користити у већим количинама

Мускатни орашчић сагорева масне наслаге и помаже у скидању сувишмих килограма.

1635942556_Depositphotos_96132170_l-2015.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Мускатни орашчић може да се користи у припреми разних салата, чорби, сосова, јела, слаткиша, али мало ко зна колико је овај зачин моћан када је у питању дијета.

Због тога што је богат влакнима, мускатни орашчић делује тако што дуже држи ситост и смањује апетит.

Прочитајте још: Мит или истина: Да ли се уз помоћ АНАНАСА може смршати?

Такође, стручњаци истичу да је овај зачин одличан за смањење лошег холестерола.

Он садржи и манган који је делотворан у топљењу масних наслага, а једини недостатак овог зачина јесу засићене масти, због чега га не треба јести у великим количинама.

Фото: Пиксабеј

Примена мускатног орашчића

Мускатни орашчић у дијети можете користити тако што ћете га изрендати у воћну салату, а можете га конзумирати и током доручка, ако на пример једете јаја, овсене пахуљице, па чак и пецива.

Препоручује се да га корсистите као зачин у припреми поврћа, попут шаргарепе, кромпира, купуса, спанаћа или карфиола.

Такође, слаткишима даје неодољив укус, а нећете погрешити ни ако ставите мало мускатног орашчића у шољу топле кафе или чаја.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas