Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет савета који ће вам помоћи да останете доследни тренирању: Направите план и држите га на оку

Да ли сте уморни од сталног „враћања на прави пут“ са својим фитнес циљевима?

1698399149_shutterstock_499280881.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Сви смо били тамо! Понедељак је већ иза угла, а ви почињете изнова, и то по милионити пут. Фрустрирани сте собом јер једноставно не можете да уђете у рутину. Чак и када имате добар низ који траје неколико дана, увек се појави нешто што вам потпуно помрси конце.

Као, на пример, излазак са друштвом који се претворио у викенд „лечења себе“. Или дан одмора, који је постао недеља одмора, која се некако претворила у месец одмора... И тако даље!

Није да вам није стало до постизања својих циљева. Једноставно нисте сигурни како да то урадите, а да не морате да се одрекнете свега осталог у свом животу.

Направите план и држите га на оку

Неуспех у планирању је исто што и планирање неуспеха. Да бисте се држали својих фитнес циљева, морате имати јасну слику о томе како намеравате да их постигнете. Да ли ћете вежбати у теретани или код куће? Да ли сте одвојили време за вежбање и заказали га у свом календару? И које ћете тренинге тачно радити? Да ли знате довољно о ​​програмирању да креирате сопствени план обуке? Или ћете купити програм који ћете пратити? Проналажење одговора на ова питања ће вам поставити чврст план акције који ће вам олакшати улазак у рутину која подржава ваше циљеве.

Обуците се специјално за ту прилику

Иако нема спора да је упаривање поцепаних фармерки са једноставном мајицом и неким сандалама довољно за цоол изглед, то можда није најбоља одећа за вежбање. То не значи да се не можете осећати "слатко" док се припремате да се знојите. Кључно је пронаћи одећу у којој ћете се осећате сигурни, а која је такође практична. Заиста верујемо да су леп пар патика за тренинг и удобан спортски сет увек добра идеја, али требало би да носите оно у чему се ви лично најбоље осећате, све док је функционално. Када се осећате добро, већа је вероватноћа да ћете извући максимум из свог тренинга. И то је оно што сви желимо. зар не?

Пазите шта једете

Дефинитивно је могуће постићи своје фитнес циљеве без дијете. Међутим, оно што једете и што је још важније, колико једете, требало би да допуњује ваше циљеве тренинга. Како то изгледа биће другачије за свакога. На најосновнијем нивоу, ако је ваш циљ да смршате, требало би да имате калоријски дефицит, а ако желите да добијете чисту масу, требало би да будете у калоријском вишку. Ако немате појма шта то значи или како да то израчунате, саветујте се са стручним лицима.

Пратите свој напредак

Лако је одустати када мислите да не видите резултате. Ако будете упорни у праћењу свог напретка, не само да ћете осигурати да се крећете у правом смеру, већ ће вам то дати и додатни подстицај да наставите да се појављујете у оним данима када једноставно не желите. Пазите да се не ослањате само на вагу јер она не прича целу причу! Иако се ваша тежина може повећати, то не значи да је и ваш проценат телесне масти увећан. Постоји много различитих фактора који утичу на број који видите на скали. Зато је важно укључити више од једног метода праћења напретка. Мерење обима, слике напретка и уочавање промена у томе како ваша одећа стоји, други су начини на које можете пратити своје побољшање.

Инвестирајте у одговорност

Један од најбољих начина да се држите својих фитнес циљева је да инвестирате у тренере или личног тренера чији је посао да вас држи одговорним. Ако вас неко чека у теретани 3 дана у недељи или постоји неко ко вас стално проверава током целе недеље, то вас чини много мање подложним да одустанете од својих фитнес циљева. Не само да имате некога ко вас увек подсећа на циљеве које сте себи поставили, већ имате и додатну финансијску посвећеност коју сте преузели ангажовањем те особе. У просеку, тренери наплаћују пар хиљада динара месечно, а то свакако није мала сума коју бисте тек тако лако пустили да пропадне, зар не?

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas