Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МРШАВЉЕЊЕ

ТАЈНА УСПЕХА: Фитнес на ниским температурама и витамин А САГОРЕВАЈУ МАСТИ

Уколико желите да брзо смршате, хладно време је идеалан период за то, посебно уколико уз то у довољној мери узимате витамин А.

1604351973_fitnes.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Људи који желе да смршају могу почети да прихватају зимске месеце као савезнике, обзиром да је последња студија у научном часопису Molecular Metabolism показала да ниске температуре и витамин А додатно побољшавају процес сагоревања масти у организму.  

Прочитајте још: Трчите! Овај вид рекреације ВРАЋА МЕНТАЛНУ СНАГУ

Ова студија истраживала је ефекте ниских температура и витамина А на претварање беле масти, у којој се складишти вишак калорија, у смеђу масноћу, која „стимулише сагоревање масти и стварање топлоте“. Наиме, више од 90 одсто масних наслага у људском телу чине беле масти, које се таложе у стомаку и бутинама.

Прочитајте још: Ових 10 РАЗЛОГА пробудиће вам ЖЕЉУ ЗА ШЕТАЊЕМ већ данас

Према налазима, ниске температуре повећале су ниво витамина А, који стимулише сагоревање масти. Повећање нивоа витамина А и његовог тока кроз крв, протеина који везује ретинол довело је до веће стопе сагоревања масти.

Фото: Depositphotos

Студија показује светле тачке за будуће проналажење решења за сузбијање дебљања и гојазности.

Прочитајте још: Како да ваш ПОДБРАДАК нестане: Ове једноставне ВЕЖБЕ ће вам помоћи

Претерана количина витамина А може бити контрапродуктивна

Упркос томе, водећи истраживач студије, Флоран Кифер са Медицинског универзитета у Бечу, упозорава да узимање велике количине витамина А као додатака исхрани може бити контрапродуктивно у покушају мршављења.

Прочитајте још: НИЈЕ теретана: Најефикасније се МРШАВИ овим активностима

- Наши резултати показују да витамин А игра важну улогу у функцији сагоревања масног ткива и утиче на убрзавање метаболизма. Међутим, ово није аргумент за конзумирање велике количине витамина А као додатака исхрани, јер је пресудно да витамин А буде транспортован у праве ћелије у право време, током тенинга - објашњава овај истраживач.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas