Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

Прошли су празници: ТРИ САВЕТА како убрзати губитак килограма

Процес мршављења мора бити здрав и умерен како се килограми не би лако вратили

1610491129_fitnes.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Комбинација правилне исхране и редовне физичке активности кључ су за одржавање савршене фигуре. Ипак, фитнес стручњаци препоручују и три трика који ће допринети здравом губитку килограма у изузетно кратком року.

Довољно сна

Прочитајте још: Потребан је само 21 минут: Ове суботе радимо ХИТ ТРЕНИНГ са тренером Маријом (ВИДЕО)

Мањак сна не само да изазива повећан унос калорија, него и онеомогућава желуцу да да сигнал мозгу да је пун. Наиме, када смо уморни наше тело појачано производи грелин, хормон апетита, како би надокнадио енергију да нас држи буднима, а у међувремену због исцрпљености организам престаје са лучењем хормона лептина, који је мозгу говори да смо сити.

Масажа

Прочитајте још: Најважнија новогодишња одлука: ШЕТАЈТЕ, шетајте и растежите се на 4 начина

Како би се мишићи што брже опоравили од мукотрпног вежбања, а тиме били што пре спремни за ново сагоревање масноћа, потребно их је добро измасирати. Не само да масажа спречава упале и поправља циркулацију крви, него и убрзава опоравак мишића за чак 60 посто.

Код масаже морате имати на уму да не масирате мишиће одмах након физичке активности него морате сачекати да се охладе, најбоље би било да их лагано „истрљате" пре спавања.

Прочитајте још: Како се ослободити бола у мишићима после вежбања? Три ефикасна решења која ће вам помоћи да се решите УПАЛЕ

Довољно воде

Дехидрација је апсолутно контрапродуктивна јер драматично успорава метаболизам, чиме се сав ваш труд, мука и проливени зној бацају у заборав. Стручњаци саветују да се, уз препоручени дневни унос  од  два литра воде, за сваки сат вежбања попије додатних пола литра воде.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas