Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Топ три зачина која су идеална за мршављење: Већ их имате у кухињи, а нисте свесни колико вам могу помоћи

Они могу убрзати метаболизам, а помажу и приликом избацивања вишка течности

1655367642_pexels-mareefe-672046.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Губитак вишка килограма подразумева физичку активност и избацивање шећера, брзе хране и осталих мање здравих намирница. Осим тога, врло је корисно да знате који зачини вам могу помоћи да тело очистите од вишка токсина и да избаците вишак течности. Поред тога што су изузетно здрави, могу вам помоћи да убрзате метаболизам.

Осим што додају посебну арому и шмек јелима, имају и здравствене бенефите и погодности, а скоро сви их имају на кухињским полицама.

1. Першун

Першун додајемо у многа јела, а готово да ни једна супа не може да се замисли без овог додатка. Оно што мало њих зна јесте да је он природан диуретик и да ефикасно подстиче избацивање вишка течности из организма. Толико је здрав, да садржи чак три пута више витамина Ц него лимун. Поред тога обилује и витаминима  А, Б и Е. Першун у значајним количинама садржи гвожђе, фосфор, манган, цинк, калцијум, калијум, натријум, магнезијум..

Прочитајте још: Спремите се за плажу: Напитак од ТРИ САСТОЈКА убрзава процес мршављења (РЕЦЕПТ)

2. Оригано

Овај зачин је међу најомиљенијим у Италији, а потиче од биљке која садржи врло корисна једињења. Оригано обилује једињењима попут полифенола и флавоноида. Управо ова једињења помажу у регулацији инсулина у телу, али и телесне масе. овај магични зачин подстиче варење и пробаву.

3. Рузмарин

Рузмарин обилује антиоксидансима, а има и врло битну улогу у регенерацији ћелија, регулисању шећера у крви. ОСим тога, он може убрзати метаболизам. Управо због свега тога, вековима се користи у народној медицини. Користи се и за стимулацију рада бубрега и код пробавних сметњи.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas