Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да смањимо велику жељу за ШЕЋЕРОМ? Један минерал би могао да помогне

Шећер је део многих намирница и све је теже елиминисати га из исхране, посебно зато што нам је на најосновнијем нивоу заиста и неопходан.

1635672530_cake-ge8c6a9391_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Природни шећери су неопходни за телесне функције, проблем може да настане када почнемо са његовим претераним уносом. Када почнемо са смањењем уноса долазимо до осећаја претеране жеље за шећером.

Симптоми повлачења шећера из исхране укључују анксиозност, болове у мишићима, смањен ниво енергије, грчеве, мучнину, главобоље и интензивну жељу за шећером. Оне ће се повући када ваше тело заврши прилагођавање на исхрану са мање шећера, али у међувремену, мораћете да пронађете начине да обуздате ове симптоме.

Прочитајте још: Пет разлога због којих ОРАСИ треба да буду наша здрава ужина

Како решти потребу за шећером?

Одвикавање од шећера може да нас доведе до исцрпљености и раздражљивости, али постоји неколико ствари које можемо да применимо у дневној рутини како бисмо спречили непријатне симптоме.

Једна од најбољих ствари које можете да урадите је да обратите пажњу на окидаче. Ако стрес узрокује да жудите за шећером, пронађете нови начин да се носите са стресом.

Многа истраживања дошла су до коришћења једног минирал који би могао да помогне, а то је магнезијум. Магнезијум помаже у регулисању функција тела и може бити посебно користан у сузбијању главобоље.

Ако желите природно да уносите магнезијум, повећајте уносе спанаћа, црног пасуља, орашастих плодова, млека и говедине.

Прочитајте још: Наранџе су много више од једног витамина: Шта нам нуди ово наранџасто воће?

Такође, жељу за шећером можете да обуздате уносом воћа и протеина. Воће ће телу дати природне шећере који су му потребни, а протеини могу помоћи и жудњи и боловима у мишићима који такође могу да настану због повлачења шећера.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas