Oglas
· · Komentari: 0

Kako da smanjimo veliku želju za ŠEĆEROM? Jedan mineral bi mogao da pomogne

Šećer je deo mnogih namirnica i sve je teže eliminisati ga iz ishrane, posebno zato što nam je na najosnovnijem nivou zaista i neophodan.

1635672530_cake-ge8c6a9391_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Prirodni šećeri su neophodni za telesne funkcije, problem može da nastane kada počnemo sa njegovim preteranim unosom. Kada počnemo sa smanjenjem unosa dolazimo do osećaja preterane želje za šećerom.

Simptomi povlačenja šećera iz ishrane uključuju anksioznost, bolove u mišićima, smanjen nivo energije, grčeve, mučninu, glavobolje i intenzivnu želju za šećerom. One će se povući kada vaše telo završi prilagođavanje na ishranu sa manje šećera, ali u međuvremenu, moraćete da pronađete načine da obuzdate ove simptome.

Pročitajte još: Pet razloga zbog kojih ORASI treba da budu naša zdrava užina

Kako rešti potrebu za šećerom?

Odvikavanje od šećera može da nas dovede do iscrpljenosti i razdražljivosti, ali postoji nekoliko stvari koje možemo da primenimo u dnevnoj rutini kako bismo sprečili neprijatne simptome.

Jedna od najboljih stvari koje možete da uradite je da obratite pažnju na okidače. Ako stres uzrokuje da žudite za šećerom, pronađete novi način da se nosite sa stresom.

Mnoga istraživanja došla su do korišćenja jednog miniral koji bi mogao da pomogne, a to je magnezijum. Magnezijum pomaže u regulisanju funkcija tela i može biti posebno koristan u suzbijanju glavobolje.

Ako želite prirodno da unosite magnezijum, povećajte unose spanaća, crnog pasulja, orašastih plodova, mleka i govedine.

Pročitajte još: Narandže su mnogo više od jednog vitamina: Šta nam nudi ovo narandžasto voće?

Takođe, želju za šećerom možete da obuzdate unosom voća i proteina. Voće će telu dati prirodne šećere koji su mu potrebni, a proteini mogu pomoći i žudnji i bolovima u mišićima koji takođe mogu da nastanu zbog povlačenja šećera.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas