Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
исхрана

Зашто је добро БАДЕМОВО МЛЕКО? Све предности овог укусног напитка

Бадемово млеко је хранљиво пиће на бази орашастих плодова које је постало веома популарно

1648746555_milk-2594538_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Због пријатног укуса многи га сматрају укуснијим од других опција биљног млека. Може да се користи као алтернатива млечном млеку, па га можете наћи у рецептима за кафу, овсену кашу... Одличан је за оне који не могу да пију кравље млеко.

Бадемово млеко и здравље

Бадемово млеко има низ хранљивих материја које унапређују здравље.

Калорије у бадемовом млеку

Напици на бази биљака углавном садрже мање калорија од обичног млека. За људе који желе да смање унос калорија, прелазак на бадемово млеко може да буде одлична опција. Међутим, многе комерцијалне сорте бадемовог млека су заслађене или ароматизоване додатком шећера, тако да имају више калорија. Тако да је добро да прочитате ознаку пре него што купите.

Прочитајте још: СРЕМУШ ЧИСТИ КРВ, СНИЖАВА ХОЛЕСТЕРОЛ: Испробајте ДВА најефикаснија РЕЦЕПТА травара Момчила

Бадемово млеко и угљени хидрати

Незаслађене сорте бадемовог млека природно имају мало угљених хидрата. Порција бадемовог млека од 100 грама садржи приближно 0,3 грама угљених хидрата, од којих су већина дијетална влакна. За поређење, иста количина млечног млека садржи око 4,6 грама угљених хидрата у облику лактозе, врсте природног шећера, пише Хеалтхлине.

Одличан извор витамина Е

Бадемово млеко је одличан извор витамина Е, природно садржи 22% препоручене дневне потребе за витамином Е у порцији од 100 грама. Витамин Е је моћан антиоксиданс који може да се бори против упале и стреса у вашем телу. Антиоксиданси чисте вишак молекула, који се називају слободни радикали, који могу да оштете наше ћелије.

Витамин Д у бадемовом млеку

Витамин Д је важан нутријент за многе аспекте здравља, укључујући функцију срца, снагу костију и имунолошку функцију, чест је у бадемовом млеку.  Тело може да произведе витамин Д када је кожа изложена сунчевој светлости. Међутим, многи људи не добијају довољно витамина Д, па им је потребан додатак из исхране.

Прочитајте још: 5 биљака које важе за ПРИРОДНЕ АНТИДЕПРЕСИВЕ: Подижу расположење и терају стрес

Добар извор калцијума

Млеко је кључни извор калцијума у ​​исхрани многих људи. Пошто се бадемово млеко најчешће користи као замена за млечно млеко, многи произвођачи га обогаћују калцијумом. Обогаћено бадемово млеко је добар извор калцијума. Калцијум је важан минерал са многим здравственим предностима, посебно за младе и старије особе.  Има улогу у расту и одржавању јаких костију и здравих нивоа крвног притиска. Такође може да помогне да се смањи ризик од прелома и остеопорозе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas