Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВ НАПИТАК

ЗЛАТНО МЛЕКО: Моћан напитак који чува срце и јача имунитет! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Златно млеко, познато и као куркума млеко, чувено је индијско пиће које стиче популарност у западним културама.

1625818308_hot-3108893_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј
Oglas

Пиће златне боје и предивног мириса, које ће вам бити савезник у борби против сваке прехладе! Једноставно се прави, а састојци су прича за себе - треба да их има свако домаћинство.

Због чега је здраво?

У Индији се златно млеко често користи као кућни лек против прехладе. Заправо, жуто пиће се рекламира због својих својстава за јачање имунитета. Студије показују да куркумин има антибактеријска, антивирусна и антифунгална својства која могу помоћи у превенцији и борби против инфекција.

Кључни састојак златног млека је куркума, жути зачин популаран у азијској кухињи, који пићу  даје жуту боју.

Прочитајте још: Трик за правилно сушење БОСИЉКА: Сачуваћете интензиван укус и боју! (ВИДЕО)

Куркумин, активна компонента куркуме, вековима се користи у ајурведској медицини због својих снажних антиоксидативних својстава.

Састојци у златном млеку имају и моћна антиинфламаторна својства, а поред тога, студије показују да куркумин може повећати ниво неуротрофичног фактора изведеног из мозга.То је једињење које помаже вашем мозгу да ствара нове везе и поспешује раст можданих ћелија.

Куркумин је задужен и за ваше добро расположење!

Болести срца су водећи светски узрок смрти. Занимљиво је да су цимет, ђумбир и куркума - кључни састојци златног млека - повезани са мањим ризиком од срчаних болести, а ђумбир и цимет из златног млека снижавају и ниво шећера у крви.

Рецепт за златно млеко

Састојци: 

  • 120 мл незаслађеног млека
  • 1 кашичица куркуме
  • 1 мали комад нарибаног свежег ђумбира или 1/2 кашичице ђумбира у праху
  • 1/2 кашичице цимета
  • прстохват млевеног црног бибера
  • 1 кашичица меда

Припрема: 

Да бисте направили златно млеко, једноставно помешајте све састојке у лонцу и прокувајте. Смањите топлоту и динстајте око 10 минута или док не постане мирисно и ароматично.

Процедите пиће кроз фину цедиљку и поспите прстохватом цимета. Златно млеко се такође може направити унапред и чувати у фрижидеру до пет дана. Једноставно подгрејте пре пијења.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas