Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шта се све дешава у организму ако сваког дана попијете ЧАШУ ВОДЕ СА СОДОМ БИКАРБОНОМ: Добро обратите пажњу

Када видите колико има предности, пићете сваки дан овај напитак

1658822861_powder-6075570_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Соду бикарбону има готово свако домаћинство, а ова намирница не само што је одличан савезник у чишћењу, већ и у одржању здравља читавог организма. Разлога је више зашто би требало да свако јутро попијете чашу воде са пола кашичице соде бикарбоне.

1. Регулишу желудачну киселину

Вода у комбинацији са содом бикарбоном неутралише желудачну киселину, тако да може помоћи у ублажавању тегоба жгаравице и рефлукса. Сјајно регулише пробаву и рад дигестивног тракта.

Прочитајте још: Најбољи ПРИРОДНИ ЛЕКОВИ ЗА ОПЕКОТИНЕ ОД СУНЦА, смириће вашу кожу одмах

2. Смањује киселост

Храна коју конзумирамо, производи киселине, а кисело окружење доприноси развоју болести. Киселост у организму повећава ризик од настанка остеопорозе, астритиса, па и канцера. Сода неутралише ту киселину. Али ни ту не треба претеривати у количинама ове намирнице.

3. Антисептик

Вода са содом бикарбоном може се користити у превенцији различитих вируса и бактерија. Она ублажава тегове упале грла и усне дупље. Довојно је да исперете грло овим раствором.

4. Помаже у лечењу инфекција уринарног тракта

Сода бикарбона у комбинацији са водом превентивно делује код инфекција уринарног тракта, али сјајан учинак има и у ублажавању тегоба поменутих инфекција. То се све дешава захваљујући томе што смањује киселост урина.

Прочитајте још: Уколико често седите одвојите време за две вежбе: Можете да их урадите и у канцеларији

5. Може регулисати ниво холестерола

Посебно се овај напитак препоручује ако водите борбу са повишен нивоом лошег холестерола у крви. Али, треба бити опрезан! Особе које пате од хипертензије не би смеле да пију соду бикарбону због повишеног нивоа натријума.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas